Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BARCELONA - here we come!

Nå er jeg helt i hundre!!!  Vi har akkurat bestilt en weekend-tur for to og barnevakt er booket. Mannen min og jeg har lenge snakket om å ta en weekend i en storby. Etter litt research falt valget på Barcelona og hotellet Hotel Pullmann Barcelona Skipper. Det er et 5-stjerners hotell som ligger supersentralt ved gamlebyen, Ramblas. Vi har aldri vært i Spania før, så det gleder vi oss til.

Dette blir første gang vi reiser vekk fra barna i mer enn et døgn. Luan har vært borte en helg med besteforeldrene sine en gang tidligere, mens vi var hjemme med Eliza. Jeg kjenner at det skal bli godt å komme seg bort fra hus og barn, og bare være Desirée og Samir - kjærester ♥ Barna er i trygge hender hos besteforeldrene sine, så det kommer til å gå helt fint.

 21.januar er den store dagen!
Litt fakta om de områdene i byen vi skal bo og oppholde oss i:

(Tatt fra reiseplaneten.no)

La Rambla er en gedigen aveny som går fra Placa de Catalunya til Colombus-monumentet helt nede ved havneområdet. La Rambla er for Barcelona det samme som Karl Johans gate er for Oslo, på godt og vondt. Mat og drikke er mye dyrere enn i resten av byen, og de færreste av Barcelonas innbyggere kunne drømme om å sette seg ned her for å spise eller drikke. Her er det alltid masse folk (og de fleste av disse er turister), og gateartister og kunstnere i alle former og kvaliteter opptrer langs hele gaten. Med turistene følger også lommetyver og alskens selgere. Øst for La Rambla ligger området Barri Gotic, og vest for La Rambla ligger området El Raval.

Barri Gotic og El Raval

Dette er Barcelonas sentrale bydeler. Barri Gotic er det gotiske området og har middelalderbygninger og små, pittoreske gater. Plassen Placa del Rei er sentrum av Barri Gotic-området. Her finner du også byens historiske museum, som gir deg innblikk i Barcelonas historie. Rett vest for Placa del Rei ligger Catedral de la Seu , som kanskje er den største monumentalbygningen i Barcelona. Uansett er det et flott monument over gotisk, katalansk arkitektur. Kirken ble påbegynt for mer enn 700 år siden, og det tok 100 år å gjøre den ferdig. Catedral de la Seu ligger på plassen Placa de la Seu, som har mange koselige butikker, tapasbarer og kafeer. Placa St Jaume er også en hyggelig plass og et naturlig krysningspunkt for folk som skal forskjellige steder i Barcelona. De små sidegatene ved denne plassen har en rekke besøksverdige butikker og spisesteder.

El Ravel ligger vest for La Rambla. Området har mye å by på, selv om det for noen år siden var mest kjent for å være et skummelt sted å besøke på kveldstid. Betydelig oppussing og modernisering har gjort El Ravel godt. Den delen av El Ravel som ligger nærmest La Rambla, kalles gjerne for Barri Xines. El Ravel (og Barri Xines) er kjent for sine kultursentre. Centre de Cultura Contemporania de Barcelona (CCCB) er et must for alle som liker design og kultur. Gå rett vest for Placa de Catalunya til gaten Valdonzella og Calle Montalegre. Rett ved siden av finner du Museu d?Art Contemporani de Barcelona (MACBA). Midt mellom Placa de Catalunya og Colombus-monumentet på El Raval-siden ligger Barcelonas mest populære marked, Mercat de la Boqueria, som har alt av grønnsaker, fisk og kjøtt.

Havneområdet La Ribera

Havnen i området Barri Gotic og El Raval heter La Ribera. Der finnes en flott strandpromenade med kunstgallerier, restauranter, moderne bygninger og musikkbarer. Du finner også en ?turisthavn? (ligger ved Golondrinas), der du kan oppleve Barcelona fra båt for en rimelig pengesum. Gå gaten Passeig de Colom til du kommer til Colom-monumentet. Fra her går du rett mot havet, og du er ved Golondrinas. La Ribera har kanskje Europas største akvarium.  Akvariet finner du i Moll d?Espanya, Port Vell. Det ligger bak Imax-bygget der reklameplakaten lyser lang vei.


Man rekker ikke alt i løpet av en weekend, så her må man velge hva som er verdt å få med seg.

Har dere vært i Barcelona? Hva må man absolutt IKKE gå glipp av i denne byen?

2 kommentarer

mrsxhaferi

30.des.2010 kl.23:16

Så herlig. Blir godt å bare være dere to på romantisk weekend. Blir nok en stor løft på både romantikk og forhold. Og ettersom det tydeligvis ikke er hverdagslig for dere å reise bort fra barna, så fortjener dere nok det. Har heller aldri vært i Spania eller Barcelona. Men dette hørtes og så utrolig flott ut!!!!

jervveien16

31.des.2010 kl.14:49

Vi var på bryllupsreise i Barcelona. En fantastisk flott by. Var der i september og da var det virkelig godt og varmt. Nydelig strandpromenade og mange andre herlige severdigheter. Vi bodde også på La Rambla. Nesten helt i toppen. Utrolig mye å se på og veldig mange kunstnere. Hadde utsikt utover La Rambla fra Hotellrommet vårt. En sofa sto helt inntil vinduet så vi kunne sitte der og se ut på alt folkelivet. Greit å bruke metroen for å komme seg frem. Et lite shoppingtips... I enden av La Rambla (på toppen) går det en tverrgate, her finner du Zara, Mango og Berskha. Sistenevnte har mye billig og stilig, spanske merker. Dere kommer til å kose dere veldig :)

Anniken

Skriv en ny kommentar

Oss i Ugleveien

Oss i Ugleveien

31, Skien

Velkommen hit til Ugleveien! Jeg heter Desirée og er rundet 30 år. Jeg er gift og har to nydelige barn født i 2007 og i 2010. Er utdannet allmennlærer og jobber som lærer i barneskolen. Jeg blogger for min egen del og da handler det stort sett om min egen hverdag. Ta gjerne kontakt:desiree_aad@hotmail.com

leser min blogg akkurat nå
Online Casinos bloglovin bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits