Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Barnetv nå og da jeg var liten...

Hver kveld fra klokka 17.30 til 18.30 sitter jeg og Luan og ser på barnetv. Luan har likt å se på TV så lenge jeg kan huske. Hans første favoritt var "Drømmehagen" og det var favoritten i nesten 2 år. Så ble han større og begynte å like Rorri racerbil, Postmann Pat, Lynet Mcqueen ( den går jo forsåvidt ikke på barnetv, men nevner den likevel), Thomas toget og vennene hans, Byggmester Bob, Brannmann Sam, Dora...Ja, det er mange jeg kunne ha ramset opp.


Drømmehagen


Thomas toget


Postmann Pat


Rorri


Lynet

Postmann Pat og Thomas toget er to serier som jeg selv så på da jeg var liten. De er koselige! Nå har Postmann Pat forresten kommet i en mer moderne utgave hvor han både har mobiltelefon og helikopter.

Men så begynte jeg å tenke tilbake på da jeg var liten og hva jeg husker. Måtte google litt og denne siden hjalp meg mye: Christins mimreside-BarneTV.

Dette er noe av det jeg vokste opp med og husker spesielt godt.


Portveien 2 husker jeg veldig godt.


Bjørnen Colargol. Jeg hadde kassetten til bjørnen Colargol hvor det var fortelling og musikk og jeg digget " Jeg er bjørnen Colargol, jeg kan synge dur og moll..."


Bompibjørnene.


Det var en gang et menneske (Husker dere denne?)


Flode og Trond Viggo (Puss, puss, så får du en suss..)


Fraglene.


Gullars. ( Med den bredeste Bergensdialekten: "Marrrrrianne!")


Karius og Baktus (husker jeg gråt da tannbørsten kom. Det var veldig skummelt!)


Labbetuss. ("Ja, for Labbetuss har bursdag!")


Lekestue ( Her er et hus. Her er en dør. Vinduer 1, 2, 3, 4 : Så banker vi på. Hva kommer nå? Lekestue.)

Tøydukke Anna.

Pelle Parafin Bøljeband ("Idiot, Ronny!")


To gode naboer.


Pippi.


Streken.Teodor og Titten Tei.

En serie som gjorde et veldig inntrykk på meg, men som jeg kun har vage minner fra i dag er "Majka - jenta fra verdensrommet".

Jeg kunne ha nevnt mange, mange flere, men da hadde jeg sittet her hele kvelden...

Hvilke serier husker du best fra din barndom?

9 kommentarer

anettesbokboble

03.01.2011 kl.22:03

Ååå, så koselig! Jeg husker alle disse seriene, noen var mine favoritter, andre var min søsters. Jeg var helfrelst "Halvsju-fan" og etterhvert også Blikkbåx og Midt I Smørøyet. Den serien som har gjort aller mest inntrykk er nok "Forelsket 87", vi tok opp hele serien på video, og jeg tror faktisk jeg kan alle replikkene enda! Tusen takk for at du tok meg med på en tur "down memory lane", klem fra Anette :)

Jeanette

03.01.2011 kl.22:13

INGENTING kan måle seg med Barne TV før i tiden<3 Fraglene, mulvarpen, theodor, streken og mange av de andre du nevnte:-D

Oss i Ugleveien

03.01.2011 kl.22:20

Jeanette:

Sant, for oss voksne i alle fall! Men det er jo mye bra barnetv i dag også,da... Det har bare ikke samme betydning for oss nå som vi er blitt voksne.

Fraglene, Muldvarpen og Streken blir jo sendt den dag i dag, så det er noe av det gamle som aldri "går av mote".

Ingunn

03.01.2011 kl.22:24

Her var det mange gamle og gode serier! En periode var jeg redd for sjiraffen i Portveien 2 og så for Gullars og Labbetuss faktisk, men jeg skjønte jo etter hvert at de ikke var så skumle som jeg ville ha det til...

Ble etter hvert veldig glad i Portveien og Gullars, men Labbetuss husker jeg ikke noe særlig. Lokomotivet Thomas var jeg veldig fascinert av, ellers var det Tøydokke Anna, To gode naboer, alle Astrid Lindgrens, Huset med det rare i (og kjelleren, men IKKE loftet), Attekattenoa (ikke minst den lille hvite bilen som kunne bli stor), Andungen Kvakk-kvakk, Janosch eventyrstund, Jaja og Paja, Bertha....for å ha nevnt noen. Nå datt jeg kanskje litt ut av hva spørsmålet ditt egentlig var, men det er flere favoritter iallfall. Og det er vel favorittene en husker best. Jeg hadde ikke sansen for Sesam stasjon, Mummi, Kalle klovn og Postmann Pat....men som du sier så må jeg også si meg enig i at skal jeg nevne alle så blir jeg sittende resten av kvelden ja. Gode minner! Ser noe på youtube da ;)

Vi venter - der kom du

03.01.2011 kl.22:25

Mimre :)

Monica B. Vigdal

04.01.2011 kl.01:30

Her ser jeg det dukket opp mange serier min mor bruker å snakke om fra da hun var liten, haha. Jeg husker også noen av disse, men jeg er vel litt for ung, så de fleste hadde vel sluttet da jeg begynte å se barneTV :-)

Tuva

04.01.2011 kl.07:58

Hohoo fine innlegget:) jeg digger grim rock an roll wolf ( mum is home) og askepott, og den franske tegneserien fra jordas indre. Husker jo ikke navnet.

Takk for kommentar. Koselig! Håper 2011 blir et himla bra år for oss her på blogg.no

Ha en superskjønn dag!

jervveien16

04.01.2011 kl.13:28

Ha..ha.. Nostalgi... Dette er jo herlig barndomsminner. Jeg husker alle de gamle du ramser opp og alle var like viktige i min barndom. Dessverre så er ikke minsten her i huset spesielt opptatt av tv. Han klarer ikke å sitte stille og se på... og det er jo så deilig "barnevakt" når man skal lage middag for eksempel... Også så koselig det er å sitte i sofaen og kose seg sammen og se på en film.. Liker Disney/Pixar sine filmer, vokser aldri fra de :P

Anniken

Ina

11.01.2011 kl.03:12

aiaiai..."det var en gang et menneske"....har mareritt om den serien, hver historie time måtte vi se den, vet ikke hva det var men syntes den var ekkel...heldigvis mange år siden :)

nå fikk jeg lyst til å se barnetv som var før...åååh nellys butikk, eller hva det nå enn het :))

Skriv en ny kommentar

Oss i Ugleveien

Oss i Ugleveien

32, Skien

Velkommen hit til Ugleveien! Jeg heter Desirée og er rundet 30 år. Jeg er gift og har to nydelige barn født i 2007 og i 2010. Er utdannet allmennlærer og jobber som lærer i barneskolen. Jeg blogger for min egen del og da handler det stort sett om min egen hverdag. Ta gjerne kontakt:desiree_aad@hotmail.com

leser min blogg akkurat nå
Online Casinos bloglovin bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits