Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hola amigos!

Vi (altså herr og fru Daci) har hatt en helt fantastisk helg i Spania, nærmere bestemt BARCELONA. En fantastisk by! På 2 dager rekker man ikke å se alt, men det var heller ikke målet. Vi skulle kun slappe av, kose oss og nyte den spanske kulturen, og det skal jeg love dere at vi har gjort...♥

Først og fremst bodde vi på et utrolig flott 5-stjerners hotell helt nede ved stranda i den nye delen av byen; Port Olimpic. Utrolig deilig å bo litt utenfor det verste støyet fra byen, men likevel supersentralt med gangavstand til byen, ca. 10 minutters gåtur.  Vi har blant annet gått rundt i gamlebyen La Rambla, kjørt litt rundt med sigthseeing-buss, opplevd La Sagrada Familia, spist masse god mat og besøkt akvariumet. 

Her er bare et lite utvalg av bilder vi har tatt på turen:

Her er jeg på strandpromenaden.

Kjekkasen ♥

 

BEVIS! + 16 grader . We like it! ♥


Litt tøys og tull fra Fomlesen.... ;)

Se på denne søte krepsen da!...

Colom, Barcelona.

Monument Colom.

Disse levende statuene var oppover hele hovedgaten i La Rambla, "gamlebyen". Utrolig artige. Han her f.eks. sitter på do. Når noen puttet mynt i boksen han hadde på bakken, slapp han en real promp og rynket litt på nesa. Herlig!

Herr hodeløs!

Banco De España...


Her var det greit å ikke være redd for duer....

Bak- /sidegatene skjulte mange skatter i form av butikker og spisesteder.

Lunsj

Spanias nasjonalrett: Paella.

Dessert: Tiramisu ♥ Nam!

Men den beste desserten jeg noen gang har smakt var på restauranten La Fonda hvor vi var begge kveldene.

Det var kremet hvit sjokoladekake med bitter sjokoladeis.... Herregud, det var himmelsk godt! Samir påstod han hadde bedre dessert, men for en sjokoman som meg var dette det helt ultimate...


  Restauranten var stappfull og utenfor var det en konstant  20-meters lang kø. Det er noe av det villeste jeg har sett! Fantastisk stemning... God mat, god dessert og god vin.

La Sagrada Familia - Gaudis drøm. Dette MÅ oppleves! Den mest fantastiske bygningen jeg har sett... De startet byggingen på slutten av 1800-tallet og er fremdeles ikke ferdig. Og en så lang kø har jeg aldri sett i hele mitt liv. Først trodde vi det skulle skje et eller annet i byen, siden det var så mange sperringer, politi og vakter, men det var altså pga alle som skulle inn og oppleve Sgrada Familia. Køen gikk rundt og rundt mange kvartaler. Helt sykt! Men det gikk likevel fort... Jeg kan bare forestille meg hvordan det er i høysesongen...

Litt bilder av La Sagrada Familia innendørs:


Og vi besøkte også L`Aquarium Barcelona:

Slående likhet, eller hva?? ;)

Barcelona er en by jeg kan anbefale på det varmeste!

Har du vært der?

7 kommentarer

anettesbokboble

24.jan.2011 kl.08:35

Åh, så fantastiske bilder! Ja, jeg har vært der, men bare èn dag, og det er jo selvfølgelig alt for lite. I 2005 var jeg sammen med mamma på cruise i Middelhavet i forbindelse med jobb, og da besøkte vi blant annet Barcelona. En fantastisk by som jeg håper jeg får anledning til å dra tilbake til :)

jervveien16

24.jan.2011 kl.10:58

Vi var der på bryllupsreise i September og det er virkelig en by som har alt. By og strand på en gang. Det var fremdeles badetemperatur den gangen. Utrolig mange flotte bygninger og mye å se på. Trange smug og små restauranter med deilig Sangria og Tapas. Vi bodde på La Rambla uten at det forstyrret nattesøvnen det fnugg.

Flotte bilder fra en flott by. Ser at dere har kost dere stort!

Anniken

Vi venter - der kom du

24.jan.2011 kl.12:30

Åhh..! Det så rett og slett herlig ut! Misunnelig, ikke i det hele tatt *kremt*

mrsxhaferi

24.jan.2011 kl.14:42

Velkommen hjem igjen da :) Ser ut som dere hadde en fantastisk tur, selv om det var bare en weekend. Dere fikk jo sett mye og opplevd kultur og litt varme :) Kjempefine bilder :) Håper jeg kan reise dit med min mann en dag :) Ha en fin mandag :)

Guro

24.jan.2011 kl.23:12

Ja nå ble ikke jeg lite misunnelig, i det hele tatt ;)

Høres ut som en fantastisk tur, og temperaturer over frysepunktet gjorde vel ikke turen værre. :)

LisaMari

25.jan.2011 kl.12:11

ååå så hærlig!!! hvordan var tempraturen nå der nede? , vi har så lyst å ta oss en dagstur din når vi skal til spania om en mnd :D kjempefin by!

Oss i Ugleveien

25.jan.2011 kl.21:03

LisaMari:

Tror vi hadde en smule uflaks når det gjaldt temperatur. Det hadde visst ligget på mellom 15 og 20, men akkurat denne helgen var det litt kaldere. Eller det vil si, fredagen var fin med en temperatur på + 16. Lørdagen var kjøligere med sine 7 grader.

Skriv en ny kommentar

Oss i Ugleveien

Oss i Ugleveien

31, Skien

Velkommen hit til Ugleveien! Jeg heter Desirée og er rundet 30 år. Jeg er gift og har to nydelige barn født i 2007 og i 2010. Er utdannet allmennlærer og jobber som lærer i barneskolen. Jeg blogger for min egen del og da handler det stort sett om min egen hverdag. Ta gjerne kontakt:desiree_aad@hotmail.com

leser min blogg akkurat nå
Online Casinos bloglovin bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits