Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ny bilstol til Eliza

Først og fremst vil jeg bare si til alle dere som, etter dette innlegget, har et sterkt behov for å  holde en leksjon om hva som er best for barnet : BARE DROPP DET! Her har jeg lest og sett alt som er å se og lese om bakovervendt versus forovervendt. (Dette skriver jeg fordi jeg har opplevd noen voldsomme meninger og ytringer om dette temaet på diverse forum...Flott at folk er engasjerte, misforstå meg rett. Det blir bare litt i overkant noen ganger.)

 

Tilbake til temaet: Vi har altså kjøpt ny bilstol til Eliza. Hun er ei stor jente som i følge badevekta har passert 10,5 kilo. BeSafe Izi Sleep babystolen var blitt altfor liten for henne. Vi har surfet mye på nettet og lest masse tester. Har også vært i diverse butikker og kikket. Valget havnet altså på denne:

 Kiddy Guardian Pro i fargen rosa (helt samme som på bildet)

Denne stolen er godkjent fra 9-36 kilo. Stolen er forovervendt og har en pute som skal være foran barnet og festes med bilens seler. Den kan justeres i høyden og bredden og ryggen kan også justeres slik at barnet får hvile.  Den har god sidestøtte og er myk og god for barnet å sitte i. Armene til barnet er helt fri. Vi kjøpte stolen på nettbutikken barnesete.no. Har hatt stolen siden mandag og er så langt veldig fornøyde. Eliza er i alle fall storfornøyd!

 Her kan dere se en demonstrasjonsvideo:

 

Hvilken bilstol har dere og er dere fornøyde?

6 kommentarer

fru Lyng

26.01.2011 kl.22:12

dette så jo bra ut. Og man vet jo aldri hvor bilen evt treffer. Blir man påkjørt bakfra er det jo best om ungen sitter forovervendt. Forfra blir det jo motsatt. Så kan egentlig ikke skjønne at det er noen riktig fasit på det jeg...

dobbelmamma

26.01.2011 kl.22:25

Ja, hjelpes det er ingenting som engasjerer mer enn bilstoler !!!

Mine sitter også fremovervendt i Besafe-stoler. Vi skiftet da de var 14 mndr.

Vi venter - der kom du

26.01.2011 kl.22:46

Sinnsyke diskusjoner om disse bilsetene, godt å ha tatt et valg og at Eliza er fornøyd! :)

Elisabeth`s hverdag

27.01.2011 kl.09:36

Her har vi besafe izi combi, bakovervendt. Og kommer til å gjøre dette så lenge det er anbefalt ( av de folkene som faktisk har peiling på det).

Er superfornøyd med det setet og snuppa sitter høyt, fint og trygt.

Vet du ikke ville ha noen diskusjon, men kan jeg spørre om hvorfor du snur henne fremover, når det motsatte er anbefalt? Jeg er bare så nysgjerrig på hvorfor noen går i mot råd gitt av de som har forsket på dette lenge.

Alle velger vi vårt, og må stå for våre valg. Jeg gidder ikke lekse folk i hva de skal gjøre ;)

Elisabeth

Veronica

30.01.2011 kl.11:59

dette setet har tantungen min og` ;)

Maria<3

12.05.2011 kl.14:41

Den så jo kjempe fin ut da :) Og er sikkert kjempe god , Men hvorfor snur du hun så tidlig når det overhodet ikke blir anbefalt ?

Og Vil bare gi en kommentar til dette kollisjon bakfra /forfra.... de verste og alvorligste ulykkene skjer i front til front..., Blir man påkjørt bakfra kan det nesten ikke sammenlignes da det sjeldent er så kraftig......

Det er en veldig klar fasit... Trygg trafikk og Biltilsynet anbefaler på det sterkeste att barnet sitter bakovervendt til det er ca. 4 år. Det er egentlig ikke noe og diskutere engang , dem går meget sterkt ut og anbefaler det.., man kan jo se film på forskjell på bakovervendt /forovervendt så kanskje man da forstår mer hvorfor det er slik "fasit";) "

Men helt opp til hver enkelt hva man velger og gjøre !! :)

Skriv en ny kommentar

Oss i Ugleveien

Oss i Ugleveien

32, Skien

Velkommen hit til Ugleveien! Jeg heter Desirée og er rundet 30 år. Jeg er gift og har to nydelige barn født i 2007 og i 2010. Er utdannet allmennlærer og jobber som lærer i barneskolen. Jeg blogger for min egen del og da handler det stort sett om min egen hverdag. Ta gjerne kontakt:desiree_aad@hotmail.com

leser min blogg akkurat nå
Online Casinos bloglovin bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits