Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kviseholdninger i reklamene

Nå har jeg tenkt å bli litt personlig om et tema som sitter ganske så langt inne hos meg; Kviser.

Hver dag ser jeg diverse reklamer om kviseproblemer og om hvor forferdelig dette er. De sier f.eks.: "Alle så på meg og jeg ville bare gå og gjemme meg!" , "Det er helt grusomt! Jeg ble helt ødelagt!, "De var overalt, på haken, kinna, det var ekkelt!" Deretter vises det bilder av et ansikt med noen mikroskopiske, røde prikker. Så er det et eller annet vidunderprodukt som skal gjøre deg vakker igjen! Jeg kjenner jeg blir kvalm. Ikke av disse små, rød prikkene, men av holdningen. Har du kviser kan du likesågodt bare grave deg ned i et hull og bli der!

Hvordan påvirker dette ungdommen?

(Bildet er funnet på google)

Dette er bare en bagatellsak, tenker kanskje du, men det var ikke bare en bagatell for meg. Kvisene ødela mye av min ungdomstid. Ja, det tør jeg påstå faktisk! Jeg hadde nemlig ikke bare noen få, røde prikker. Jeg hadde MANGE og ikke var de spesielt små heller. Dessuten var det ikke bare ansiktet som var angrepet, men hele ryggen og brystet. Dette er ikke spesielt heldig for ei jente på 14 som i utgangspunktet slet en del med selvtilliten. Jeg tordte aldri å gå med litt utringete topper, så jeg gikk helst med høyhalset genser. Å gå i badedrakt / bikini og å dusje etter gymmen var et helvete. Selvfølgelig kikket medelevene mine og noen kom t.o.m. med diverse ufine kommentarer. Jeg ble ikke mobbet, men at jeg av og til ble utsatt for ondskapsfull erting, er helt sikkert! Jeg prøvde det meste av vidunderprodukter, men ingen ting funket. Til slutt gikk det nok så inn på meg at mine foreldre tok meg med til legen og jeg fikk faktisk medisiner for akneproblemene. Glemmer aldri hvordan jeg skammet meg i stolen hos legen og hvor forferdelig det var å ta av seg genseren. "Oi, det er såpass ille,ja..." Den replikken sitter som klistret. Jeg ble heldigvis fort mye bedre av medisinene, men tror jeg måtte gå på dem i et par år.

(Bildet er funnet på google)

Nå, som voksen, er jeg kvitt mesteparten. Jeg har for lengst innsett at jeg aldri vil bli helt kvisefri, men de små som av og til dukker opp i ansiktet kan jeg fint leve med. Jeg tenker nesten ikke over det lenger.

Jeg tror ikke mannen i gata er klar over hvor stort problem noen kviser faktisk kan være for enkelte. Maks uheldig er det i hvertfall for de unge som sliter med et vanvittig skjønnhetspress og skal finne seg selv oppi alt dette her.

 Har du noen gang tenkt over alvoret av hva disse reklamene "sier"?

14 kommentarer

Frøken

11.feb.2011 kl.22:18

lyst på gratis sminke?

http://www.gratismakeup.no/?r=56118

EPS

11.feb.2011 kl.22:20

Selv er jeg ungdom, og HATER kviser. Men jeg har mine tvil på at det er noe PRODUKT som hjelper noe særlig, det er vel akkurat det samme som å bleke tenna, fungerer ikke spesielt bra det heller, hvertfall ikke produkter her i norge. Kviser er noe alle får, og noe alle burde akseptere bedre ;)

Karoline♥

11.feb.2011 kl.22:21

Helt enig har en del selv i ansiktet men klarer og få vekk allesammen med litt sminke ... Jeg synest det er helt teit og si stygge ting om folk som har kviser, skjønner ikke hvorfor folk gidder. Det er jo personligheten som teller.... :-)

jeanette og Alexander!

11.feb.2011 kl.22:23

Jeg syns reklamene rett og slett er mobbing. For det er de som sier at med kviser er du stygg! Og at du MÅ gjøre noe med "problemet" for å bli pen og passe inn.
Er jo ikke bare kviser det er snakk om, er sånt av alle reklamer. Blir kvalm. Å spesielt med tanke på det her temaet. De mikroskopiske røde flekkene de viser frem som såkalte kviser, hva er det snakk om liksom?! Greit, jeg har ikke mye kviser - så på den måten skal jeg ikke klage. Kjenner flere som har et stort problem med dette. Men de gangene jeg får kviser så er det et par STORE. Får ikke mange små, men noen STORE. De vises ekstra godt siden de faktisk buler ut av huden på meg, og det er ikke akkurat lett å viske de bort med sminke heller.

Så selvsagt biter jeg på reklamer, prøver og prøver og prøver - men til nå har ingen ting fungert. Så jeg har bare lært meg å leve med det. Men det er sant som du sier, hva tenker ungdommer når de ser en slik reklame med masse negative holdninger mot det å ha kviser. Det er noe av det mest naturlige i verden tross alt, hvorfor skal man legge seg ned å dø av å ha kviser? Kun fordi kjendiser sier det på reklamen? Nei HOFF

Linnea

11.feb.2011 kl.22:24

jeg har samme problem som deg, ekstremt tilfelle av acne vulgaris. Jeg prøvde Tetracyclin og Feminil, og gikk fra å ha styggeste til peneste hud i gjengen på et par måneder. Ingen, ikke jeg selv en gang skjønte en dritt! Det funka dritbra!

Sindre Engiz

11.feb.2011 kl.22:29

Så for ikke så lenge siden på VG at en jente hadde for uren hud (kviser) så henne fikk ikke jobben i en klesbutikk eller noe, og fikk til svar at henne kunne komme tilbake når de var borte.

Jeg føler ikke så stort press på kviser, har sjeldent mye. Men hender noen ganger det kommer noen her og der.. Men at det blir sånn som jeg skrev ovenfor syntes nå jeg er i litt drøyeste laget...

Klær selges!

11.feb.2011 kl.22:34

Ja, blir litt det samme som de derre slankereklamene.. men damer som ikke har et gram for mye på kroppen som skal bli enda tynnere! Uff!!!

<3 Bente-

11.feb.2011 kl.22:57

Jeg har selv kviser, men heldigvis har jeg ikke sånn at det nesten blir et utslett. Synes det er teit med slike reklamer for man tenker når det virker på de tror man jo at det kanskje virker må de også og når det ikke gjør det... De er ihvertfall flink til å få ned selvtilliten :)

apekattmamma

11.feb.2011 kl.23:06

Helt enig med deg! Provoserer meg!

Det gjelder kviser, overvekt og "alle" problemer noen kan slite med... ikke rart mange ungdommer sliter.

MARITA GUNDERSEN

12.feb.2011 kl.01:41

det er forferdelig at det skal fremstilles så fælt via reklame. spesielt når disse produktene ikke fungerer !:S jeg hadde og veldig lite kviser, men får dem engang i mnd rundt mensen. jeg bryr meg igrunn lite om dem. Men forstår jo de som har masse, og at de føler seg "fæl" med det. jeg hadde en kamerat som hadde kviser over hele ryggen og ansiktet når vi gikk på ungdomsskolen. han gikk aldri uten tskjorte om sommeren, for alle syntes det var så ekkelt og han ble mobba for det.

mrsxhaferi

12.feb.2011 kl.02:04

Alle reklamer er jo missvisende. Hva med å faktisk ha mennesker som ikke er perfekte til å reklamere både for sminke, hudkremer, treningsapparater osv. Eller la ungdom med akneproblemer få prøve og la forbrukerne se resultater etterpå. UTEN photoshop... Det er ikke rart at mange blir usikre på selvbildet sitt. Når media og reklame stempler noen kviser som feil og stygt... Eller at man er overvektig når man har litt hofter. Selv om jeg har vært så heldig å slippe unna kviser, så synes jeg jo synd på de som har måttet slitt med det i mange år. Ikke bare for at de føler at det hemmer dem eller gir et usikkert selvbilde, men kviser er jo vonde. Og kan gi store arr.

jervveien16

12.feb.2011 kl.15:26

Bruk det til noe... Erfaringen din.. Det er mange unge jenter som virkelig sliter med akne og selvtillitt. Det er som du skriver, en meget sårbar alder. Det er klart det påvirker deg i lange tider og det kan så absolutt gjøre ungdomstiden til et mareritt.

..Du har jo startet med å ta det her på bloggen, så da får du dele erfaringene med skolebarna når du kommer tilbake på jobb :)

Anniken
Bra innlegg!

Skriv en ny kommentar

Oss i Ugleveien

Oss i Ugleveien

31, Skien

Velkommen hit til Ugleveien! Jeg heter Desirée og er rundet 30 år. Jeg er gift og har to nydelige barn født i 2007 og i 2010. Er utdannet allmennlærer og jobber som lærer i barneskolen. Jeg blogger for min egen del og da handler det stort sett om min egen hverdag. Ta gjerne kontakt:desiree_aad@hotmail.com

leser min blogg akkurat nå
Online Casinos bloglovin bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits