Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Å publisere bilder av barna sine på internett - galt eller greit?

I dag blir mer og mer av privatlivet vårt lagt ut på internett. Hvis man vil kan man i dag f.eks. lett få en viss pekepinn på hvor mye penger hver enkelt har på bok. (I mitt tilfelle et "helt på jordet" tall, men likevel...) Noen synes det er helt greit at privatlivet ligger der ute og bidrar mye på egenhånd gjennom blogg, facebook, twitter og andre forum i form av tekst og bilder. Andre byr kanskje litt vel mye på seg selv....? Men det finnes også de som verner veldig om sitt eget privatliv, og holder seg helt utenfor det sosiale livet på nettet.

(Google)

En diskusjon som alltid er aktuell er praksisen av å legge ut informasjon og bilder av sine egne barn. Jeg overhørte en liten garderobe-samtale i barnehagen for et par uker siden om nettopp dette. Når barnet begynner i barnehagen må man skriftlig samtykke at barnehagen får lov til å legge ut bilder / videoer av barnet ditt på hjemmesiden. Denne samtalen dreide seg da om en mamma som ikke ville at barna hennes skulle legges ut. Derimot var det helt greit for henne dersom man måtte logge seg inn med passord for å se bildene. Da tenker jeg: Dette passordet kan foreldre, besteforeldre og andre som er interesserte lett få tak i gjennom barnas foreldre. Og voila: MANGE personer du absolutt ikke kjenner kan nå gå inn og ikke bare se, men lagre, bruke og eventuelt manipulere bildene om de ønsker det. Man har jo også disse lukkede forumene man må logge seg inn på. Da plutselig er flere villige til å dele mer med andre som skjuler seg bak et nick. Men hvorfor kan man stole mer på dem bare fordi de har fått utdelt et passord? Bare til ettertanke...

Tumblr_lh06w0j1em1qajjdco1_500_large

(Weheartit)

Personlig legger jeg ut bilder av barna mine, og synes det er greit. Men jeg er ikke helt naiv. Jeg legger f.eks. ikke ut nakenbilder som viser for mye. En bar overkropp er greit, men ikke rumpe og kjønnsorganer. Jeg prøver også å merke bildene mine så godt jeg kan. Dessuten legger jeg aldri ut sensitive opplysninger om meg selv, barna mine eller andre. Selv føler jeg at jeg byr på en liten smakebit av vår hverdag, men langt ifra hele historien!... Hva hvis barna kommer til deg når de blir større og er opprørte fordi du la ut en masse bilder av dem da de var små? Tja... så lenge de er under 18 år er det oss foreldre som bestemmer. Det er sikkert mye mine foreldre også gjorde som jeg ikke likte noe særlig, men sånn er det bare. De gjorde jo det de mente og trodde var best. Sånn er det med oss også. Vi vil da ikke skade barna våre eller la noen andre gjøre det heller, for den saks skyld.

Tumblr_lh1phi1l5b1qh94jyo1_400_large

(Weheartit)

Hva er din mening? Legger du ut bilder av barna dine? Hvorfor / hvorfor ikke?

Og til de yngre leserne som ikke har barn selv: Tenker du over hvordan andre oppfatter deg som person når du legger ut bilder av deg selv? Tenker du på fremtiden? Når arbeidsgivere, kolleger og barna dine kan se den unge utgaven av deg selv på nettet?

 Tumblr_lgogp4gbso1qdn1dfo1_500_large

(Weheartit)

74 kommentarer

mariawmyhre

23.feb.2011 kl.10:58

bra skrevet! og en kjempe fin blogg :)

camilla

23.feb.2011 kl.11:00

Jeg legger ut bilde av lille jenta mi , å kommer til å gjøre det samme av den i magen . Men alt med måte , kommer jo helt ann på hvordan type bilder du legger ut :)

HeleneNebelung

23.feb.2011 kl.11:00

Bra skrevet : )
Bra skrevet ! Selv legger ut "anstendige" bilder. Aldri noe lett-kledd eller noe slikt !

Soyli

23.feb.2011 kl.11:05

Bra skrevet :) Synes det er helt greit at foreldre legger ut bilder av barna sine. (Så lenge de er normale selvsagt). Jeg tenker ikke så mye på fremtidige arbeidsgivere (er 19 år gammel), men så har jeg ikke noen gale bilder av meg selv (etter min mening) verken på facebook eller bloggen heller :) Jeg har mange fest-bilder, men det synes jeg ikke er noe galt.

l0ovvee

23.feb.2011 kl.11:06

fint skrevet!:)

- kommentere tilbake ?<3

monica73

23.feb.2011 kl.11:08

Bra skrevet.Jeg legger ikke ut mye bilder av barna,men de er så store så jeg må spørre de først.Hadde de vært små,hadde jeg nok lagt ut bilder av de,men ikke hva som helst slags bilder.

Internet er kommet for og bli,og det må vi bare lære oss.Nett vett er en grei ting og lære seg og sine barn.

Klem

Mari-Anne

23.feb.2011 kl.11:11

Jeg legger ut bilder av barnet mitt, men ikke noe avslørende og alle bilder av han er merket med navnet mitt. Mannen min og jeg diskuterte lenge igår om vi kunne legge ut et litt mer avslørende bilde av gutten, et bilde hvor du såvidt ser rumpa han. Og da fant vi ut at det kunne vi så lenge jeg merket bildet over rumpa. Ingen ser noe. Man må beskytte ungene sine godt, men aldri om jeg tror at bloggene våre eksisterer og faktisk er et tema når de bli gamle nok til å stille spm.

bestandig

23.feb.2011 kl.11:12

Er enig med deg at det er grenser hva man skal legge ut av barna sine på nett. Har en lillesøster (som er baby) men legger jo ikke ut hva som helst slags bilder av henne.

tenker også over hva jeg legger ut av meg selv, man skriver jo ikke hva som helst. Skriver ikke noe jeg ikke vil at hvem som helst skal kunne lese:) Eller noe som kan ødelegge for meg når jeg skal ut i arbeid ^^

-Hilsen Stine fra kjærestebloggen

synskepeggy

23.feb.2011 kl.11:12

Jeg synsest det er galt,enkelt og greit,av mange grunner og man kan fort komme til å angre på at man har gjort det.Det er noen som allerede angrer og ingen er trygge.Hilsen synskepeggy.

mammantiljessicaogbenjamin

23.feb.2011 kl.11:16

Man må rett og slett bruke sunn fornuft,da kommer man langt.

mia merethe

23.feb.2011 kl.11:22

Hvis jeg får en unge så skal jeg ikke legge ut bilder. kansje et på facebook og det er det =) husk at bilder som legges ut havner på google ;) hilsen mijo1

A Little Baby

23.feb.2011 kl.11:33

Flotters skrevet frøken, tommelen opp :)

Jeg er en storpupliserer av bilder av min lille skatt. Kanksje jeg vil angre på det senere, men jeg har lagt et stort elsk til kamera og elsker ta bilder.

jeg har noen forhåndsregler når det kommer til bilder av henne

:

Jeg merker alle bilder

jeg legger aldri ut bilder uten klær

for hver gang jeg legger ut et bilde på facebook, så sletter jeg også et, slik at det ikke blir overflod.

Guro

23.feb.2011 kl.11:35

Jeg synes "bilde av barn på nett/blogg" diskusjonen har tatt helt av. Jeg har til gode å se en blogg med graverende bilder av barn på. Advarselen om at barn kan bli mobbet i senere alder er jeg heller ikke med på. Nå er det så vanlig at foreldre har blogger at man skiller seg ikke lenger ut om det finnes barnebilder på nettet. Det er rett og slett så vanlig at mobbegrunnlaget er borte.

Det jeg er mer skeptisk til er voksne mennesker på facebook! Bare den siste ukes hendelser (politikeren fra Aure som dreit seg loddrett ut) viser at den eldre (altså eldre enn ungdommen) ikke har peiling på hva facebook er. Det er faktisk IKKE ei privat side. Foreldre har også en tendens til å legge ut mer avslørende bilder av barna sine på face, uten at de stiller inn personverninnstillingene til det formålet.

Så blogg, helt greit. Facebook? Skjerpings må til :)

Ha en fin onsdag!

zenazuza

23.feb.2011 kl.11:44

Alle bilder, både av barn og en selv, burde legges ut etter å ha tenkt seg om en gang eller to. Når det kommer til stykke kan hvilke som helst bilder manipuleres og misbrukes, man trenger vel bare ikke fyre oppunder i en del tilfeller.

foreldreverdenen

23.feb.2011 kl.11:48

Jeg legger ut bilder av jentungen på facebook, og kun der foreløbig.

Det kommer nok endel bilder på bloggen etterhvert, når jeg føler meg klar for å "publisere henne".

Reglene for min del er enkle: Ikke legg ut bilder du selv hadde vært flau over om det hadde vært deg (og da kanskje utvide den terskelen litt så man blir mer kritisk).

Magelykke <3

23.feb.2011 kl.12:05

helt enig med deg:) er helt utrolig hva spesielt unge kan finne på å legge ut,både på FB og blogg. syns i grunn det er sjelden jeg kommer over barnebilder som jeg tenker "oi det skulle vel egentlig ikke vært på nett" , men derimot av folk selv! Tror enkelte ikke tenker over at bildene som blir lagt ut blir værende på nett for bestandig :/

lisemor

23.feb.2011 kl.14:19

Jeg er enig med Guro litt lenger opp her :)

jervveien16

23.feb.2011 kl.14:22

Verden er syk og det finnes mange syke mennesker der ute. Jeg velger å leve mitt liv for det... Jeg velger å publiserer bilder av barna mine på nett og jeg velger å blottlegge deler av livet vårt for offentligheten. Vi lever i utgangspunktet ganske offentlig med de oppgavene vi har i nærmiljøet. Jeg skriver om opp og nedturer for familien, men når vi kommer til det innereste inne...da er vi tause som østers.

Så min konkulsjon er at hver og en må få velge sin vei, vi har valgt vår :)

Anniken

Magne D. Antonsen

23.feb.2011 kl.16:22

Hei Desirée, Magne fra VG Nett her. Jeg har lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG for dette er et evigviktig tema.

Hege

23.feb.2011 kl.17:07

Jeg synes det er respektløst ovenfor sine egne barn å publisere deres oppvekst til vilt fremmede uten at barna selv har mulighet til å påvirke dette i noen som helst grad. Barnet er et EGEN PERSON - ikke foreldres eiendom som kan brukes fritt på nett for å formidle foreldrenes budskap.

Når du sier at våre foreldre gjorde mye som vi ikke likte, fordi de trodde det var til barnas beste - hva med å legge ut bilder på nett er egentlig til BARNAS beste? Det er vel bare for å tilfredsstille behov hos foreldre at man legger ut bilder av sine egne barn? For å skryte av hvor bra man har det, for å illustrere noe man skriver om, fordi man er stolt - mange grunner ligger sikkert bak, men ingen av disse handler om BARNETS beste. Det handler om foreldres eksponernigsbehov, og that's it. Barnet lever i beste velgående uten at fremmede folk kan følge dets minste grimase gjennom oppveksten, og jeg beundrer mennesker som venter med å legge ut bilder av barna sine til barnet selv kan bestemme om de vil deles med verden eller ikke.

mamma

23.feb.2011 kl.17:42

Legger ikke ut bilde av noen andre mennesker (ihvertfall ikke uten deres tillatelse, men uansett ikke ellers heller). Verken venner eller familie. Mine barn er såpass små at de uansett ikke skjønner hva de sier ja eller nei til, derfor legger jeg heller ikke ut. Syns ikke noe om å legge ut bilder av andre, jeg...barna mine er også egne individer, ikke mine eiendeler! Hvorfor legger man egentlig ut bilder av andre? Går jo an å maile bilder til de nærmeste...

Julie og lille Oliver

23.feb.2011 kl.18:05

Jeg begynte å blogge for familien i nordnorge da jeg var gravid så det falt meg naturlig å legge ut bilde av Oliver når han kom til verden. Jeg har imidlertid vannmerket alle bilder jeg har lagt ut for å gjøre de mindre attraktive for folk som er ute etter å misbruke bildene, og jeg gjør som deg og legger ikke ut nakenbilder. Jeg reagerer oftere på bilder folk legger ut på facebook enn bilder jeg ser på blogger fordi folk tenker at det kun er venner som ser bildene på facebook. Noe som bare er en saga blott for når de først er ute på nett, er de ute på nett.

Rune

23.feb.2011 kl.18:17

Til Hege:
Veldig enig med deg. Skulle til å skrive det samme inntil jeg så innlegget ditt.
Det å legge ut bilder av sine barn er kun for sin egen tilfredsstillelse. Er ofte ungjenter som legger ut bilder på denne måten. Tenker ikke mer ut en sin egen eksistens og selvopptatthet. Jeg personlig kommer ikke til å legge ut noe bilder av mine barn inntil de er gamle nok selv til å bestemme dette.
"så lenge de er under 18 år er det oss foreldre som bestemmer. Det er sikkert mye mine foreldre også gjorde som jeg ikke likte noe særlig, men sånn er det bare."
Dette kan ikke sammenlignes med å ta bilder av en unge og slenge dette ut på facebook. Det er en forskjell på å ta en avgjørelse på om ungen din skal til tannlegen eller du klær på ungen din ekstra godt med ull på vinteren (selv om ull er det verste unger vet). Men detter er jo noe man gjør fordi at man tar ansvar i å vite hva som er best for barnet.
"eææææ du vet lissom det at facebook er inn lissom... du er så 1980 ass. vi lever 2011?!!!"
....Nei noe må en klare å filosofere over selv...
(ps.muligens skrivefeil her... orker ikke å rette på det akkurat nå ><)

Kari

23.feb.2011 kl.18:29

Man skal være forsiktig med hva man deler. Bilder (og annen informasjon) som legges ut ligger der for alltid. Facebook og mange andre sider har en del vilkår før man får en personlig konto. Der sier man f.eks at facebook eier bildene dine, og kan bruke de i den sammenhengen de selv ønsker. Det kan være i ulike kampanjer og annonser, og vil du at noen skal bruke DINE personlige bilder av deg og dine til å fremme en sak du ikke støtter? Er selv medlem av face og flere sider, deler det jeg selv ønsker, men det er virkelig ikke opp til meg å bestemme hva som skal deles av andre. Det må alle og enhver bestemme selv. Min tanke er at man skal beskytte barna sine så langt det går (selvsagt ikke oppfostre barn i boble), men når de er gamle nok kan de selv bestemme og stå for hva de ønsker å dele. Det er kanskje ikke et bilde foreldre synes er så farlig å dele med omverdenen, men hvorfor gjøre det i det hele tatt hvis det er en viss risiko for at barne en gang i fremtiden skal synes det er ubehagelig.

Oss i Ugleveien

23.feb.2011 kl.18:29

Magne D. Antonsen:

Oi, så flott! Dette føltes som et kjempekompliment! Godt at dere tar opp slike viktige temaer. :)

Mvh Desirée.

Mariann Johansen ♫♥♫

23.feb.2011 kl.18:42

Flott skrevet! Jeg er enig med deg, jeg legger ut bilder av ungene, men aldri avkledde, og aldri noe de kan bli flaue over senere. Jeg tror barn som vokser opp i dag, vil få et helt annet forhold til sin egen privatsfære i framtiden. De "bor" jo i dette, og det er helt naturlig for dem å dele bilder og info med omverden. Men - jeg ser også svært mange som kunne hatt godt av litt trangere filter på hva de legger ut. Ikke bare på barnas vegne, men på sine egne :P

Oss i Ugleveien

23.feb.2011 kl.18:45

Gøy å se at dette engasjerer folk! Det at jeg skriver om at "våre foreldre gjorde ting vi kanskje ikke likte i ettertid", gjorde jeg med vilje. Liker å sette ting litt på spissen for da engasjerer i alle fall folk seg litt ;)

Jeg respekter de som velger å holde barna helt utenfor internett og jeg respekterer de som eksponerer dem "for egen tilfredsstillelse". Jeg er stolt av barna mine, viser dem gjerne frem her på bloggen, men velger bilder med omhu. Jeg har liten tro på at de i fremtiden vil synes det er ekkelt å se et bilde av seg selv med noen leker på stuegulvet eller gående på ski i løypa på nettet.

Mvh Desirée.

Shopaholic

23.feb.2011 kl.19:04

Jeg legger aldri ut bilder av barnet mitt, og alle jeg kjenner har fått beskjed om å ikke legge ut. Skjønner egentlig ikke vitsen med å legge ut bilder av seg selv og andre i det hele tatt, sender heller bilder til nær familie og venner som faktisk er interessert i å se på mail. Verden er full av syke folk.. Dessuten er et ikke sikkert barnet mitt synes noe om at jeg legger ut når h*n blir større. Hva andre gjør med bilder av sine barn er helt det samme for meg (så lenge det ikke er snakk om nakenbilder, det synes jeg er unødvendig), men når magefølelsen min er dårlig på å gjøre det med bilder av mitt barn, så lar jeg være:)

Rune

23.feb.2011 kl.19:06

@oss i Ugleveien.
Dette handler vel egentlig mest om respekt for andre mennesker.
Barn har også et privatliv som man skal respektere.Alt annet blir unnskyldninger. Jeg er stolt av barna mine, men jeg trenger ikke å vise dette ved å legge ut masse bilder. Viktigste for meg er at jeg sier dette til mine barn,at jeg er stol av de,og regner med at du også gjør dette.
Hva betyr det å vise andre at man er stolt av barna sine? har dette noen som helst betydning for hverdagen? er dette viktig?
Man kan jo også gå enda lengre...spørre seg selv om hvorfor en skal bruke energi på en debatt som dette, når det er flere tusen barn om dagen ,som dør av sult og vannmangel?
Hilsen Rune

23.feb.2011 kl.19:36

Dersom min mor en gang på syttitallet hadde gått rundt å hengt opp bilder av meg på butikken, på lyktestolper, på kafeer, sendt ukentlige bildeoppdateringer til lokalavisene og ellers publisert bilder av meg i hytt og gevær, så hadde jeg blitt lynende forbannet når det først hadde gått opp for meg hva hun drev på med. Eneste fordelen jeg hadde hatt i forhold til dine barn, er at mine bilder og fotografier omsider ville falmet og gått i oppløsning. På Internett blir imidlertid slike bilder værende så lenge det finnes elektrisitet og datamaskiner. Dine digitale bilder vil nemlig ligge der ute et eller annet sted - og gjerne en plass de ikke burde vært - og verken du eller dine barn kan gjøre noe som helst med det.

Morten

23.feb.2011 kl.20:46

Det er greit å legge ut nakne barn også. Norges USA-influerte nymoralisme og barnepornohysteri er sludder.

fotograf

23.feb.2011 kl.21:02

hadde ikke vært her inne om ikke din artikkel lå nederst på vg. personlig skjønner jeg ikke at folk har et behov for å dele sitt privatliv med hele verden på bloggmåten - og absolutt enig med Morten; synes det er feil å vinkle mot naken/ikke naken - nakenhysteri er usunt og trist, vi må oppdra barna våre til å være stolte og komfortable i kroppen sin..

Men om det er et behov for å legge ut bilder ukentlig til hele verden er jeg derimot i tvil om... Se på f.eks. bildene til Sally Mann - nå er jo gjerne ikke dere mammabloggere kunstnere, men en nulltoleranse for nakenbilder er tullete...

sint

23.feb.2011 kl.21:07

Jeg er så sint at jeg selfølgelig ikke skulle skrevet noen ting.

Hva får noen til å tro at de kan legge ut bilder av noen som ikke samtykker ?

Dette er i mine øyne kriminelt. Er dette dine barn er det jo grov omsorg svikt.

Like kriminelt som å la kirken få fatt i barna dine rett før de er i stand til å tenke noe rundt dette selv. La de bli myndige så de kan ta slike avgjørelser selv.

Ingen bilder på nettet før den det gjelder er myndig og har gitt samtykke.

Oss i Ugleveien

23.feb.2011 kl.22:02

fotograf:

Først og fremst synes ikke jeg at jeg deler mitt privatliv med hele verden. Det dere får se er bare en bitteliten brøkdel. Jeg er veldig selektiv med hva jeg skriver og legger ut av bilder. Jeg har massevis av bilder liggende på pcen som ALDRI kommer ut til dere. Jeg er enig i at nakenhet er sunt, men for meg blir det helt feil å legge ut nakenbilder av barna mine på nettet. Der går grensa! Å legge ut bilder som man som voksen synes er pinlige, legges ikke ut.

Når du nevner Sally Mann må jeg bare si at jeg synes bildene er grusomme. Du kan gjerne kalle dette kunst, men jeg synes disse barna fremstilles som voksne, seksuelle individer og for meg blir det helt feil.

-Desirée.

Ikke greit

23.feb.2011 kl.22:10

Må bare si at bildet øverst på siden var utrolig skjønt av dine barn. Jeg mener at slike personlige bilder hører til på en stuevegg, album eller generelt til bruk i hjemmet, og ikke på nettet. Er det rart tenåringer legger ut all slags bilder av seg selv, når foreldrene ikke legger restriksjoner? Vår jobb er å lage trygge rammer rundt våre barn, ikke for vår egen del, men for barnas beste. Har to gutter som jeg elsker over alt på jord, og som er de vakreste barna i verden! (objektivt sett selfølgelig!! ;) ) Har tenkt mye på om jeg skal legge ut bilder på profilen min facebook, men kommer hver gang frem til at om jeg gjør det så blir det for min skyld og ikke barna. De aner jo ikke hva som skjer, eller om det ligger bilder ute..... Er det ikke lenger nok å være stolte av sine barn i hjemmet? Må man få bekreftelse på at de er verdens søteste barn fra andre? Nei, jeg kommer ikke til å legge ut bilder av barna mine før de kan bestemme om de vil eller ikke, og håper at ungene lærer nettvett til det blir deres tur. Bildene kommer til stor glede i hjemmet og venner og besteforeldrene elsker å se på de. Jeg bruker heller tid på å fortelle mine barn hvor stolt jeg er, og hvor høyt jeg elsker dem. Alt de trenger er min bekreftelse, da bør det være nok for foreldrene og!
Når det er sagt synes jeg at alle selv skal få bestemme hvordan de skal leve sine liv, det som er rett for meg er kanskje ikke rett for deg. Men skulle ønske flere tenkte seg om flere ganger, selv om andre gjør det betyr ikke at du må gjøre det samme....

Farihuset

23.feb.2011 kl.22:13

Noen skjønner ikke grenser. Har vært på skoleavsluttninger med danseshow i regi av skole, 11-12 år gamle jenter med hoftevrikk og fuckmelook som danser og foreldere som sitter og tar bilder og er stolte, det til å spy av.

Folk

23.feb.2011 kl.23:57

at det man legger på internett aldri forsvinner. De har også et perpetuelt behov for å hevde seg, noe som gjør at de i stedet for å skrive dagbok er nødt til å blogge.

Far

24.feb.2011 kl.03:48

Denne bloggen er noe av det mest arrogante jeg har sett fra en forelder. Du virker som du fullstendig ser bort fra ditt ansvar som forvalter av dine barns samtykke til publisering...ja, for du HAR skjønt at det er det du har, ikke sant? Ditt forvaltningsansvar er ikke en blankotillatelse til å legge ut alt DU vil uavhengig av hva barna måtte mene eller komme til å mene om det når de blir gamle nok til å skjønne konsekvensene av det du har gjort.

Om barna dine kommer til deg når de blir eldre og er opprørte har du faktisk feilet i rollen som forvalter, og det er utrolig arrogant av deg å avfeie det med "det er vi som bestemmer".

Anbefaler deg å ta en titt på bl.a. denne artikkelen: http://www.vl.no/samfunn/article112708.zrm og gjerne ta en tur innom www.barnevakten.no for å få oppdatert deg litt om barns rettigheter iht publisering av bilder og annet på nett og ditt ansvar som forelder.

Hege

24.feb.2011 kl.07:42

Det er festlig å se hvor mange som skriver at de "aldri legger ut bilder som barna kan bli flaue over senere". Dvs at foreldrene mener å ha fasiten på hva barna vil synes er flaut og ikke...?! Jeg tror at mammabloggere burde ta fram et gammelt familiealbum og se på bilder av seg selv - og kjenne etter om man har lyst til å legge ut bilder av SEG SELV som lærer å spise med mat ut over hele seg, med alle slags rare grimaser, i alle slags positurer....? Jeg ville i hvert fall ikke det, og jeg kommer aldri til å anta at jeg vet hva mine barn vil synes i framtida. Så allmektig er jeg nok ikke.

Oss i Ugleveien

24.feb.2011 kl.08:05

Far:

At du oppfatter meg som noe av de mest arrogante foreldre du har sett, synes jeg er trist.

Jeg er veldig klar over mine barns rettigheter. Har brukt barnevakten.no flittig både privat og i jobbsammenheng. Jeg har t.o.m. vært på på foredrag med barnevakten.no som omhandlet nettopp nettvett for foreldre og barn.

Både jeg og mannen min tenkte oss godt om før vi opprettet en blogg og om hva som skulle legges ut der.

Tror vi rett og slett bare kan bli enige om at vi er uenige. :)

Mvh Desirée.

Oss i Ugleveien

24.feb.2011 kl.08:17

Ikke greit:

Tusen takk. Bildet har også hedersplass i stua.

Som jeg skrev i svaret til Far er denne bloggen nøye gjennomtenkt. Jeg blogger ikke fordi alle andre gjør det. Faktisk er det ingen i min nærmeste krets som blogger. Jeg har ingen behov for å verken hevde meg eller få bekreftelse på noe som helst. Jeg og mannen min (vi er tross alt to om våre barn)har snakket mye om hva som skal legges ut av informasjon og bilder.

Mvh Desirée.

fru Lyng

24.feb.2011 kl.08:54

jeg må le litt av denne diskusjonen. Litt fordi folk er så naive når det ommer til facebook. For mange av de som hetser folk som legger ut bilder på blogger, legger nemlig ut bilder selv av barna på facebook...også facebook. Hvor man har skrevet under på at de eier bildene dine så fort de er postet. Hvor man har skrevet under på at facebook har tiilatelse til å bruke, manipulere og gjøre hva de vil med bildene dine. Enda legger folk ut bildene der fremfor blogg.

Selvsagt er det alvorlig det med barna. Men jeg syns folk tar litt av. For som du og mange skriver..bruker man fornuft både på bilder og innlegg, så hva er faren?

Vi har jo aldri noen forsikring om at ekle personer står på et hjørne ved huset ditt om sommeren da barna løper naken gjennom sprederen en gloheit sommerdag.

Eller en dag dere er på stranden....eller når de går til og fra skolen...er i barnehagen osv.

Skjønner??

Og er noen så dumme at de legger ut "utsatte" bilder av barna sine på nettet...så får de stå for dette selv.

Folk har plutselig blitt så hysteriske på det med å legge ut ting om barna på nettet. Netopp fordi de har funnet "plutselig" ut at nettet...ja det er ikke så privat som det føles når man sitter her og knoter på tastene. Det er mange lesere, og hvem som helst kan ta en titt.

Derfor mener jeg at dette burde de tenkt på før de lagde seg en blogg.

Og værre er disse småjentene som legger ut halvpornografiske bilder på deiligst.no som vil følge dem resten av livet, og kanskje sette kjepper i hjulene for evt jobber.

Joda...nettet kan være skummelt. Men hvor skummelt det vil bli føler jeg er helt opp til hver enkelt blogger.

Bruke sunn fornuft og tenk over farene før man legger inn et innlegg.

Da mener jeg man sikrer seg så godt man kan.

meget bra skrevet Desiree!!

Må bare skyte inn til Far over her....

Det er jo veldig forskjellig hvordan man legger inn fortellinger og bilder av sine barn på nettet. Og som forelder tenker man jo alltid på de først. MEN....om man skriver helt hverdagslige ting....legger ut søte gode bilder...så tviler jeg på at barnet i senere tid vil ta så mye skade av nettop det. Om du trur du beskytter barna dine 100% bare fordi du ikke legger ut bildr og feortellinger av dine barn, ja da vil jeg si det samme om deg.

For vi klarer ikke å beskytte dem 100%. Farene finnes overalt. Så ikke trykk ned andre før du tenker litt mer selv over dine barns mulige farer.

Det er greit at Desiree har laget et innlegg her inne...som er ment for diskusjon og kommentarer. Men jeg må si jeg syns du har gått litt over streken med denne kommentaren.

Janne

BP

24.feb.2011 kl.09:09

Du skriver at du og mannen har tenkt dere nøye om før dere opprettet bloggen. Kan du kanskje fortelle litt hva dere tenkte? Hvilke hensyn og ønsker dere veide opp mot hverandre?

Oss i Ugleveien

24.feb.2011 kl.09:33

fru Lyng:

Tusen takk for støtten, Janne!

Mvh Desirée.

Lala

24.feb.2011 kl.09:39

Jeg forstår mennesker som blogger fordi de har noe de vil si til verden. Kommentarer til nyhetsbildet, deltagelse i offentlig ordskifte. Blogg som utvidet debatt- og kommentararena i avisen - det er noe jeg kan begripe. Eksponeringen av privatlivet sitt (eller deler av det; jeg skjønner selvsagt at man velger selv hva man legger ut), er en trend som jeg finner i beste fall pussig, i verste fall tanketom, selvforherligende og hensynsløs. Dere som skriver at dere blogger for familie og venner - kan dere ikke sende e-poster, skrive brev? Hvorfor skal en hel masse informasjon om dere eksistere der ute i offentligheten? Jeg begriper det bare ikke - i en verden som stadig blir mindre og der man stadig blir mer eksponert, er jo mitt umiddelbare innstinkt å verne om familien min og privatlivet mitt. Intrenett er helt nytt. Vi har aldri før opplevd denne form for informasjonsanarki. Vi aner ikke hvor det bærer. Jeg er verken konspirasjonsteoretiker, paranoid eller særlig nervøs av meg som type, men jeg har ikke lyst til å la de skjønne små barna mine være med å prøve ut denne arenaen (uten å samtykke selv engang!). Og jeg har veldig liten lyst til å skulle måtte forklare jentene når de blir 11,5 at NEI, det er ikke greit at du legger ut bilde av deg selv i bitteliten shorts og bikinioverdel selv om mamma la ut like bilder av deg da du var 9.

Oss i Ugleveien

24.feb.2011 kl.09:43

BP:

Kjære BP.

Jeg tror ikke jeg ønsker å gå spesifikt inn på det for da begynner denne diskusjonen å dreie seg om en vurdering av innholdet i vår blogg. Det var ikke det dette innlegget var ment som. Jeg synes jeg har sagt nok om hva vi står for og hvor våre grenser går.

Mvh Desirée.

A Little Baby

24.feb.2011 kl.09:58

Denne diskusjonen har virkelig tatt helt av, og jeg tørr tippe at 80% av de nagative kommentarene her kommer fra foreldre i 50+ årene (som nettopp har lært seg å trykke inn på VG nettavis).

.. Og med det mener jeg ikke at jeg er enig eller uenig med dere. MEN jeg synes endel av dere har trampet ett godt stykke over streken her. Det selvsagt rom for meninger i kommentarfeltet når man er en blogger, men drittprating er vel litt vel barnslig ? Kom i det minste med kritikk og meninger som voksne mennesker, ikke sitt å rakk ned på denne familien. Da snakker jeg spesielt til dere som nevner at dette er kriminelt, at hun driver med omsorgssvikt osv, at hun rett og slett er en dårlig mor, en dårlig foreleldrer? hvordan kan dere ut ifra dette innlegget, og denne bloggens bilder våge å uttale dere på det punktet ? Det er rett og slett personangrep, så kan vel ikke si dere er et dugg bedre. Her er det laget et innlegg for synspunkter og meninger under et tema som igjen og igjen pryder forsider og nyheter.

Skjerpings!!

Milly

24.feb.2011 kl.10:07

Interessant du fotograf som mener det er nakenhysteri å være imot opplasting av nakenbilder av barn - hvorfor mener du det?

Man kan lære barn å være komfortable med kroppen og alikevel holde bilder private, man trenger ikke internet for å være en person som er komfortabel med sin kropp.

Oss i Ugleveien

24.feb.2011 kl.10:07

A Little Baby:

Tusen takk for kloke ord. De varmet akkurat nå.

Mvh Desirée.

Maria

24.feb.2011 kl.10:17

syns det er helt greit og legge ut bilder av barna dine så lenge det er passende bilder, og bilder de ikke vil bli flaue over når de blir større :- )

tenke over selv hva jeg legger ut, men aller mest hva jeg legger ut av andre egentlig :P

Victoria

24.feb.2011 kl.10:41

Jeg er 23 og har ei datter på 4 år. Har aldri publisert bilder av henne hverken på FB eller på bloggen min (med mindre det er snakk om 5 min "publisering" på FB for å vise "Hvor stor hun har blitt" til noen venniner og familie, og deretter å slette det).

Jeg velger å skjerme barnet mitt fra å bli "misbrukt" og "glodd på" av fremmede, som ikke er friske i hodet. Overbeskyttende? Kanskje... Men jeg tar ingen sjanser når det kommer til ungen min!

Kenneth

24.feb.2011 kl.10:54

Jeg legger ikke ut bilder av barnet mitt på nettet. Dette fordi jeg ønsker å skjerme barnet og la barnet selv få avgjøre når den tid kommer om det er greit.

Reagerer vel noe på argumentet med at våre foreldre gjorde ting vi ikke likte og at det er foreldrene som bestemmer og vet best. Jeg forstår hva du mener, men har dette noe med den personlige integriteten til barnet å gjøre da? Husk at det som legges ut ikke kan tas tilbake sånn uten videre. Jeg tenker også at foreldre som legger ut bilder av sine barn gjør det fordi de selv synes at det er kjekt, ikke fordi barna synes det. Samtidig er det definitivt koselig og man har selvsagt lyst å vise frem hyggelige stunder og sin lille stolthet.

Når dette er sagt, får foreldre gjøre som de selv vil (ihvertfall i dette tilfellet, da det ikke er straffbart eller liknende), men det kan nok lønne seg å "tink a little about" hva en driver med. Det kan lett være for sent dersom en angrer seg...

Tor

24.feb.2011 kl.11:08

Synes dette innlegget viser en meget trist utvikling i samfunnet. Flere kommer med kommentarer om "anstendig" og "ikke vise for mye" osv. Med denne typen begreper seksualiserer meg barna. Nå skal det også sies at barn faktisk er seksuelle vesner, MEN de er det på en helt annen måte enn voksne. Ved å bevisst unngå nakenhet så overfører man en voksen seksualitet over på barna, og det er ikke helt bra. Da legitimerer man jo pedofili ved å sette likehetstegn mellom voksnes og barns seksualitet. Dessuten: hva er mest "flaut" å se på nett: et bilde av seg selv naken på nett som barn, eller å finne et av disse "søte" bildene av seg selv med is over hele ansiktet eller med dasslokket over hodet?

Bente

24.feb.2011 kl.11:22

Jeg skjønner ikke argumentet "jeg legger ikke ut noe jeg ville ha syntes var pinlig". Neivel, men hva om barnet ditt syns det er pinlig? Barnet ditt er et personlig individ, og bør selv - når det er voksent nok til det - få bestemme hva som skal legges ut av bilder. Barn bør også ha rett til et personvern - noe det også står litt om på datatilsynets sider:

http://www.datatilsynet.no/templates/article____894.aspx

Vær så snill, kjære foreldre, bruk hodet. Ikke tenk på barna deres om en eiendel dere skal skryte av, men som selvstendige individer som en dag får egne tanker i hodet.

24.feb.2011 kl.11:52

Jeg kan ikke hjelpe å bli skremt av folk som eksponerre sine barn slik på Internet uten dems eget samtykke. Det er mange mennesker der ute som ikke har samme syn på barna som dems kjære mor og far innehar.

At eksponeringsbehovet for foreldre til å behandle barna sine som statusobjekter som skal settes til utstilling for almenn misunnelse, istedet for å beskytte de som individer er noe av det mest forferdelige jeg vet om.

Når barna blir eksponert og utstillt slik er det ikke rart at forstyrra sjeler i for eksempel Alvdal og Bjugn gjør som de gjør.

Det neste steget er vel å døpe barna sine i nærmeste katolske kirke...

Gammel 30 åring

24.feb.2011 kl.12:27

Hei
Jeg er 30, og har i mange år klart på egen hånd å finne både vg og annet jeg måtte ønske på nett ;) Jeg er ikke tilhenger av all denne eksponering av barn på nett. Barna har ikke valgt dette, man aner ikke konsekvenser for fremtiden. Og som det nevnes her; hva når barna er blitt tenåringer og synes det er totalt ufarlig å legge ut lettkledde bilder av seg selv? Hva har man som forelder da å stille opp med når man selv valgte å legge ut både bilder og historier fra vårt private liv i åresvis da barna var mindre? Alle skal få ta ansvar for seg og sitt. Jeg er svært tilfreds med mitt valg hva gjelder dette.
Jeg er for øvrig ikke på facebook, twitter og har heller ikke egen blogg. Jeg kontakter mine kjente og kjære på "gamlemåten" til tross for mine beskjedne tretti år ;)

thisfamily

24.feb.2011 kl.12:40

Bra skrevet ja. Jeg legger ut bilder av barna mine på en anstendig måte, og gir en utvalgt smakebit av vår hverdag. Jeg tror ikke det vil bli noen store diskusjoner om dette når barna mine blir tennåringer fordi såpass mange av deres jevnaldrene vil ha hatt det på samme måte som små. Hvordan trndene vil fortsette, det vet jeg ikke, men om jeg fremdels blogger når barna blir så store at de forstår hva jeg driver med vil jeg også bli mer forsiktig med å legge ut bilder av dem, ev. la være om de ikke vil.

Hege

24.feb.2011 kl.13:11

Thisfamily: Når barna dine blir så store at de forstår hva du driver med - DA skal du ta hensyn til hva de synes?? Noe så selvmotsigende...Når barna dine blir så store, så forstår de vel at du har dokumentert hele barndommen deres fram til det punktet - og hvis de da nekter å være eksponert fra det tidspunktet, så sier det seg vel selv at de ikke har likt alle bildene publisert av dem som mindre barn?

Til alle foreldre som har blogger om familielivet, der man på død og liv må dokumentere barnas liv i større eller mindre grad: Kan noen forklare meg HVORFOR dere gjør dette? Desiree i Ugleveien vil jo ikke si noe om hva hun vil oppnå med å ha en slik blogg, så jeg håper noen andre vil si noe om det...Min teori er at dette for de fleste handler om selvbekreftelse, eksponeringsbehov og det behovet en god gammeldags dagbok dekket før internett kom. Altså ingenting som har med barns behov å gjøre...

24.feb.2011 kl.14:26

Støtter Hege. Jeg kan heller ikke fatte poenget med dette.

BP

24.feb.2011 kl.14:51

@ A Little Baby: Å begynne et innlegg der du beskylder folk for å være barnslige og drive med drittslenging VED SELV Å SLENGE DRITT er ingen god idé. Du skal liksom heve deg over de andre her, men så klarer du ikke la være å komme med en tullete bemerkning selv.

Helt ærlig, tror du virkelig at folk som engasjerer seg her er foreldre 50+ som nettopp har lært seg å gå inn på VG? Jeg tror ikke det. Les innleggene én gang til og se om du også kommer til en annen konklusjon. Jeg synes mange av innleggene bærer preg av å være skrevet av folk som er engasjert i temaet.

Jeg vil tro at Oss i Uglaveien kanskje skjønner hvilket potensiale på godt og vondt en blogg har når de fikk bloggen linket fra forsida på VG, og innlegget har vagt betydelig debatt her. Det var sikkert ikke meningen når de skrev innlegget, men nå bør det kanskje ringe en bjelle for hva som KAN skje. Har dere tenkt på hvor sinnsykt mye ekstre publisitet barna deres får nå? Tror dere de ønsker å bli koblet til denne debatten?

I think not.

McCoy

24.feb.2011 kl.14:58

Hele denne diskusjonen minner om hysteri..

Selvsagt legger man ikke ut nakenbilder av barn på nett, men det er vel sunn fornuft og handler om anstendighet.

Men vanlige bilder? Når sønn min er voksen tror jeg han bryr seg null om jeg har lagt ut bilder på face av han om meg på fisketur etc. Internet er så stort og kommer til og bli større, så alt forsvinner i mengden..

Angående misbruk og såkalte "ekle" folk (jeg kaller de kryp som ikke er verdt livets rett), tror jeg nok de finner ronkemateriale sitt helt andre steder en på facebook.

Hege

24.feb.2011 kl.15:12

Det er ikke hysteri å stille spørsmålstegn ved det å eksponere en annen person i det offentlige rom uten samtykke. Barn er selvstendige individer selv om mange foreldre tydeligvis ser dem som deres "eiendom" mer enn at de er egne personer. McCoy - hvis en venn eller slektning hadde publisert masse bilder av deg uten å spørre deg om det var greit, hadde det vært helt ukomplisert?

Å si at internett er så stort at ting ikke har noe å si, er ansvarsfraskrivelse. Man trenger jo bare å se på utallige historier der hvor bilder eller kommentarer som var lagt ut i uskyldig hensikt, har fått store konsekvenser som at folk har mista jobben, blitt tatt i trygdesvindel etc.

For min del er det åpenbart at man ikke legger ut nakenbilder av noen på nett uten samtykke, være seg barn eller voksne. Men denne debatten handler vel mer om individets rett til å bestemme over sin egen eksponering?

McCoy

24.feb.2011 kl.15:33

Nå er vel strengt tatt barn ikke selvstendige individer før de er myndige. Foreldre tar ansvar og avgjørelser for barna helt frem til langt uti tenårene. Om noen mener at forledre ikke burde legge ut bilder av barna, er det faktisk ikke mye man for gjort hvis noen foreldre velger det. man kan være uenig, men det forandrer ingenting. Jeg er av sistnevnte, som legger ut bilder av sønn min, og det ser jeg ikke problemet med og jeg tror som sagt at sønn min kommer til og bry seg null om det når han vokser opp. Like lite som jeg hadde brydd meg null om det lå masse bilder av meg et eller annet sted på internet fra jeg var liten.

Om folk legger ut bilder av meg uten mitt samtykke, tja kunne faktisk ikke brydd meg mindre. Hvis bildene (jeg) ikke ser så bra ut, er det selvsagt ikke ønskelig, men da ber jeg folk slette de.. men uansett lever vi i et digitalt samfunn og det kommer bare til og bli ennå "værre".

Disse historiene du snakker om hvor folk har mistet jobb på grunn av bilder, har aldri ejg hørt om men er bildene så "ille", burde de vel heller tenke over handlingene de gjorde når bilde faktisk ble tatt. Bli tatt for trygdemisbruk er da vel fortjent da dette er ulovlig.

Oss i Ugleveien

24.feb.2011 kl.15:45

McCoy:

Jeg kunne ikke vært mer enig, McCoy!

Spurte forresten gutten min på snart 4 år og han sa at han likte bildene og at det var gøy andre kunne se dem... Er det greit da eller??? Nei, som McCoy sier, strengt tatt er de ingen selvstendige individer før de er myndige og de er vi foreldre som tar avgjørelser for dem.

-Desirée.

marianne

24.feb.2011 kl.15:49

Vel det nok ikke bare alderen det kommer ann på om man er i mot eller ikke. Jeg har selv måtte gå noen runder dette tema og måtte lest meg litt opp på barns rettighet. Jeg underviser på høgskole, skole og barnehage om tema og er utdannet innen IKT som lektor i den norske skole. Datatilsynet og Eu bruker Barnekonvesjon artikkel 16 som argument: Barn har rett på et privatliv. Barnekonvensjonen er flere ganger brukt i rettsaker så dette er ikke en sovende regel. Norge har skrevet under så den kan fort bli dratt frem i en norsk rettsal. Bilder som blir lagt ut når barna er små blir liggende der til de blir store. Om en av disse - eller NÅR en av disse blir kjendiser eller sjef for POT eller andre viktige organer så kan dette bli brukt mot dem. Er barnet blitt eksponert mye i media så vil du faktisk låse en del dører for dette barnet karrieremessig. Det er en del stillinger i det offentlige som man ikke kan ha om man er eksponert. Googling av mennesker som skal ansettes blir allerede gjort i dag. Om noen år er dette enda mer aktuelt med mye kraftigere søkemotorer. Mye er gjort i tankeløshet av voksne foreldre. Mange barn vil bli rasende på sine foreldre om noen år. Der ligger ting og bilder på nettet de aldri kan få slettet.

Artikkel 16 - Privatliv, ære, omdømme

1. Ingen barn skal utsettes for vilkårlig eller ulovlig innblanding i sitt

privatliv, sin familie, sitt hjem eller sin korrespondanse, eller for ulovlige

angrep mot sin ære eller sitt omdømme.

2. Barnet har rett til lovens beskyttelse mot slik innblanding eller

slike angrep

Hege

24.feb.2011 kl.16:36

Applaus til Marianne, veldig godt innlegg...:)

Desireé - tror du virkelig at din fireåring klarer å forstå hva internett egentlig er for noe? Forstår han konsekvenstenkning og det faktum at hvert eneste menneske på denne kloden faktisk kan følge med på hva han driver med fra dag til dag? Såklart gjør han ikke det - så det er derfor han trenger en mor som tar valg for hans eget beste, ikke bare gjør som hun vil som forelder fordi hun "bestemmer" over sønnen sin til han er myndig...

Hvis du mener at det er greit å eksponere dagliglivet til barna dine - hvorfor kan du ikke svare på hvorfor du mener at det å være hovedpersoner i en blogg er i barnas interesse?

Oss i Ugleveien

24.feb.2011 kl.17:27

Hege:

Kjære Hege.

Jeg trodde virkelig folk skjønte at det med min 4-åring var sterkt ironisk. Tydeligvis ikke!

Jeg skal forsøke å gi deg et svar,men har stor mistanke om at du ikke vil forstå uansett. Mine barn er IKKE hovedpersonene i min blogg, det er MEG. Det er jeg som skriver om mine tanker og opplevelser,men barna mine er en stor del av min hverdag. Vi har store deler av familien vår i utlandet og synes dette var en flott måte å la dem ta del i vår hverdag. Nå skal det sies at. hele vårt liv ligger ikke på bloggen. Det er kun en bitteliten smakebit. Hvis du mener at jeg eksponerer hele livet til mine barn her,ja da har du skjønt svært lite. Føler du at du kjenner meg og min familie ut og inn nå? Ja, vi skriver også mail og sender bilder på den måten,men jeg ser ingen ting i veien for å blogge. Hva er det verste som kan skje, Hege??? Og det med privatliv; den kan jo tolkes på mange måter. I følge meg og min familie har mine barn et så absolutt privatliv!

-Desiree.

Hege

24.feb.2011 kl.19:29

Først og fremst: Jeg har ikke sagt at du publiserer hele ditt dagligliv her, at ikke barna har noe privatliv som ikke er på bloggen eller at jeg kjenner deg og din familie inn og ut. Så ro ned...Hvis du er saklig og har en okei tone mot leserne dine, er det i hvert fall en fair sjans for at folk er saklige tilbake. Det som er tilfelle, er at du publiserer en god del av privatlivet ditt i bloggen, og siden barna dine er hovedpersonene i ditt liv så får de i hvert fall sterke biroller i denne bloggen selv om du er hovedperson.

Det verste som kan skje...tja...at bilder blir brukt i reklame uten at man vet det, eller uten at man kan stå for hva som reklameres for. At bilder blir brukt for å illustrere andre artikler/produkter som man ikke kan stå for. At folk sender det rundt på mail for å le av dem. At barn på skolen bruker ting fra blogger for å mobbe andre barn. At barna blir flau av bildene når de blir eldre. At bilder brukes som stimuli for pedofile (nakenhet eller ei) +++

Det er ikke noe vanskelig å forstå at blogging er en fin måte å f.eks holde familie oppdatert på, men er det verdt å frigi bilder av barna sine til å leve sitt eget liv på nettet, når man likevel kan velge mer private måter å dele på (f.eks mail)?

Du har vel selv erfart hvordan internett fungerer nå - du publiserer et innlegg ment som en liten hyggelig diskusjon for 40 lesere, og ender helt ut av det blå opp med 2000 lesere og en heftig diskusjon med både saklige og mindre saklige innlegg. Ergo: Ting blir ikke alltid som man tror på nett, men voksne mennesker har i hvert fall valgt å stikke fram hodet selv og har litt mer modne mekanismer for å takle uønsket oppmerksomhet.

Over og ut fra meg, takk for en interessant debatt alle sammen:)

Oss i Ugleveien

24.feb.2011 kl.19:46

Hege:

Jeg har aldri hisset meg opp, så trenger faktisk ikke å roe meg ned. Dessuten føler at jeg har hatt en ok tone hele veien i denne debatten, til tross for en del personangrep, så beklager hvis du følte at jeg var usaklig og opphisset. Men nok om det.

Jeg har tenkt ut alle disse scenariene du ramser opp og velger likevel å publisere enkelte bilder av meg og min familie.

Vi får bare bli enige om at vi er uenige om hva nettvett og privatliv dreier seg om.

Takk for debatten!

-Desirée.

fru Lyng

24.feb.2011 kl.21:06

kjære kjære victoria.

De stakkerslige 5 minuttene di sier du legger ut et bilde av ditt barn på facebook er en større fare enn hva vi på blogg gjør. For da har facebook ditt bildet av ditt barn lagret på server. Og du har selv samtykket at de kan gjøre akkurat hva de vil med det. Så 5 minutter eller 1 mnd spiller ingen rolle. Bildet har de....bare så du vet det.

Og ikke for å være negativ jeg nevnte dette..men syns det var litt vesentlig siden du er så optatt av å beskytte barnet ditt som selvsagt alle andre er.

Men man klarer faktisk ikke beskytte sine barn 100%. Uansett om man legger ut helt uskyldige bilder på nettet eller ikke.

Det kan like så godt være en forbigående som filmer barna dine uten at du vet det...knipser bilder mens de leker i hagen...er i barnehagen...på skolen....lurer til seg bilder på stranda. Det er slike jeg frykter. For disse har man ikke kontroll over.

Her vet man iallefall hva man legger ut.

Og selvsagt kan det også skje ting her....folk gjør de frekkeste ting.

Men skal vi slutte å leve livet slik vi velger å leve våre liv bare fordi noen KAN gjøre noe?? Herregud...bildene du har på maskinen din er jo ikke trygge en gang. Folk finner seg frem der de vil. Og spess de som er ute etter nettopp det mange her frykter. Folk finner seg frem i mailen din...i pc`n din...og du er faktisk aldri trygg...selvom du trur det

bare som en liten pekepin;))

Ungmor20

24.feb.2011 kl.23:40

Hei.

jeg som selv er mor til ei lita jente villa aldri lagt ut noen bilder av henne på bloggen eller av meg selv med det at noen kan misbruke bildene, hvem vet vi lever jo i en syk verden alle kan finne på å misbruke de.

du har mye å være stolt over 2 flotte barn mashallah. men vær forsiktig fordi du vet aldri, men du vet hva du driver med sikkert. men alle har sin mening ang dette, jeg mener det er feil legge ut bilder , fordi de bildene man legger ut på nettet ligger i nettet i laaaang tid og de er ikke lette å slette hvis man angrer. men lykke til med diskusjonen:)

naten e mir!

McCoy

25.feb.2011 kl.20:52

Kan noen av dere som er imot at man legger ut bilder av barna sine, forklare meg farene med dette eller hvordan de kan bli misbrukt?

Som sagt lengre opp, tror jeg svina finner det de trenger til de syke lystene sine helt andre steder. Altså er "vanlige" bilder helt uinteresant skulle jeg tro.

Da kan de likesågodt sitte i bilen noen hundremeter fra barnskolen med spilreflekskamera og good zoom...

Synes hele denne diskusjonen blir for dum, og minner om hysteri som sagt før.

Oss i Ugleveien

25.feb.2011 kl.21:27

McCoy:

Jeg stilte dette spørsmålet til Hege og dette svarte hun:

"Det verste som kan skje...tja...at bilder blir brukt i reklame uten at man vet det, eller uten at man kan stå for hva som reklameres for. At bilder blir brukt for å illustrere andre artikler/produkter som man ikke kan stå for. At folk sender det rundt på mail for å le av dem. At barn på skolen bruker ting fra blogger for å mobbe andre barn. At barna blir flau av bildene når de blir eldre. At bilder brukes som stimuli for pedofile (nakenhet eller ei) +++"

Men kanskje du får flere svar?...

Mvh Desirée.

Skriv en ny kommentar

Oss i Ugleveien

Oss i Ugleveien

31, Skien

Velkommen hit til Ugleveien! Jeg heter Desirée og er rundet 30 år. Jeg er gift og har to nydelige barn født i 2007 og i 2010. Er utdannet allmennlærer og jobber som lærer i barneskolen. Jeg blogger for min egen del og da handler det stort sett om min egen hverdag. Ta gjerne kontakt:desiree_aad@hotmail.com

leser min blogg akkurat nå
Online Casinos bloglovin bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits