Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kjære vene!

I går skrev jeg et innlegg om å publisere bilder av barna sine på nettet. Da jeg skulle gå inn på bloggen på ettermiddagen og se om noen hadde hivd seg på diskusjonen fikk jeg sjokk! Hvor kom alle disse leserne fra??? Jeg leste gjennom alle kommentarene og der var det en fra VG som skrev at artikkelen min var lagt ut på Lesernes VG nett. Hjelp! var det første jeg tenkte. Det var jo et kompliment, men likevel litt skummelt. Folk engasjerer seg noe helt vanvittig og det er bra. Vi kan nok bare bli enige om at vi er uenige i denne diskusjonen. Synes derimot det er trist at noen oppfatter meg som arrogant og at jeg bedriver grov omsorgssvikt... Dette er absolutt ingen lite gjennomtenkt blogg og jeg blogger ikke" bare fordi alle andre gjør det".

15 kommentarer

Mari-Anne

24.feb.2011 kl.08:37

Å kjære vene sier jeg også! Tydelig at kommentarene som kom inn etter at den ble lagt ut på vgnett gjorde at det tok heelt av. Mange synsere der ute :)

Oss i Ugleveien

24.feb.2011 kl.08:45

Mari:

Jeg synes diskusjonen har tatt litt av og kjenner meg ikke igjen i enkelte av kommentarene....Men men, folk har lov til å mene hva dem vil.

Aslaug

24.feb.2011 kl.09:02

Arrogant og bedriver omsorgsvikt ja. HAHA! Folk mener mye rart, men en må ikke ta det til seg. De kjenner jo ikke deg og "dømmer" pga et innlegg på bloggen din. Syns det var et kjempebra og velskrevet innlegg! Stå på!

MARITA GUNDERSEN

24.feb.2011 kl.11:20

SÅPASS !:O

mrsxhaferi

24.feb.2011 kl.13:11

Kjempebra med litt publisitet da :) Synes det har kommet en en god del gode kommentarer også. Men det er tydelig at norske foreldre mener forskjellig. Uansett synes jeg du tok opp et viktig tema!!!

Ønsker deg en fin dag <3

Marit

24.feb.2011 kl.13:11

Da har jeg tatt en titt i bloggen din etter at jeg fant den på vg:) Må jo si at jeg ikke reagerte på noen av bildene, flotte, vanlige hverdagsbilder!

Selv har jeg blogg hvor jeg legger ut litt, men er for det meste en hobby blogg;)

Regler jeg har satt opp for meg selv:

* ikke nakenbilder, ikke protretter av skrikende, hylende barn eller andre ting som jeg selv ikke ville blitt vist med.

* jeg merker bildene med navn

* forminsker de ganske godt slik at de evt kan bli brukt til minst mulig;)

Stå på vi lever i 2011!

jervveien16

24.feb.2011 kl.15:17

Arrogant og bedriver omsorgsvikt...vel, det er ikke akkurat den jenta jeg "kjenner" til her på bloggen. Nei og nei Desirée, folk kan jammen i meg være frekke. Slik jeg oppfatter deg så er du en høyst oppegående mamma som er opptatt av dine nærmeste, har god omsorg for egne barn og er så absolutt godt reflektert. Du med dine kjennskaper til barn og pedagogikk vet jo akkurat hva dette dreier seg om. Hev hode og lev som før... Morsomt da...sånn når alt roer seg igjen ;)

Jeg så overskriften i VG og tenkte at du hadde lest dette og kastet deg inn i diskusjonen. Ble litt overrasket når jeg fant ut at du var hovedpersonen..

Anniken

Oss i Ugleveien

24.feb.2011 kl.15:26

jervveien16:

Takk, Anniken!

Stina

24.feb.2011 kl.16:41

Ja, gud forby at man får oppmerksomhet når man blogger - det å eksponere seg selv og hele familien på internett skal jo helst bare være koselig hele tiden. Get real, sier jeg bare. Når du stikker hodet fram med et innlegg der du spør hva folk synes, så må du tåle å få svar.

24.feb.2011 kl.16:54

"Jeg blogger ikke fordi alle andre gjør det"...

Hvorfor blogger du egentlig?

Oss i Ugleveien

24.feb.2011 kl.17:33

Stina:

Det var da voldsomt da! Jeg er da klar over at bloggen er åpen for alle,men vi har en statistikk som teller antall lesere daglig. Når dette tallet går fra 40 til 2000 må man få lov å få lettere sjokk.

Og jeg tåler å få svar,så lenge folk svarer på det man spør etter. Jeg spurte om hva dere synes om å legge ut bilder av barna, ikke om jeg er en god eller dårlig mor!??!

jervveien16

24.feb.2011 kl.18:01

Merkelig at ikke folk kan gi seg når leken er slutt....

Vi husmødre blogger ikke nødvendigvis for å blottlegge oss for resten av verden. Vi i Jervveien16 har samme agenda som gjengen i Ugleveien. Vi blogger for å notere ned hverdagen og bruker bloggen som en åpen dagbok. Vi har noen faste lesere og halvparten er familie, venner og resten er stort sett blogg-venner. Det er disse vi blogger for og det er disse vi tar opp diskusjonen med. Ikke for 2000 nordmenn som leser VG... Det er stor forskjell på disse to gruppene..og jeg kan ikke akkurat se at Desirée har oppsøkt denne oppmerksomheten...

Man kan faktisk ha et ønske om å være forholdsvis anonym selv om man blogger... De som blogger av samme grunn fatter hvor jeg vil, resten vil ikke forstå dette...

Anniken

Stina

24.feb.2011 kl.19:05

Det er nettopp det som er poenget: På internett bestemmer man ikke selv hva "leken" går ut på, og leken tar potensielt aldri slutt...Inviterer man til debatt, så kan man ikke selv bestemme at debatten tar en uønsket vending eller at det ikke er gøy lenger. Bilder, videoer og tekst lever sitt eget liv for alltid. Det er det som er internett, velkommen hit til alle som vil være med og leke - og ta steken...

Enough said, tror jeg :)

Oss i Ugleveien

24.feb.2011 kl.19:31

Stina:

Men kjære du. Har du lest mitt innlegg? Har du sett hva jeg spurte etter? Jeg har fått mange gode svar og synspunkter, både de som er for og imot å legge ut bilder. Men det er lov å bli frustrert når folk ikke klarer å holde seg til saken og heller går til personangrep. Alt er faktisk ikke lov, selv ikke her på internett.

-Desirée.

Maria<3

12.mai.2011 kl.04:00

Om man blogger for venner og familie , hvorfor ikke ha passord på bloggen?!! Kan ikke fatte og begripe att det skal være bra og positivt for barnet og bli lagt ut for en haug med ukjente mennesker....., Man kjenner jo ikke intensjonene til dem som leser bloggen !! Ikke det , jeg synes mamma blogger er kjempe koselige og det er dem jeg leser mest av.... Men ville selv aldri eksponert barnet mitt på den måten !! Så Har tatt ett valg om og ikke legge ut gutt ungen på nett !! På facebook har jeg 3-4 bilder av han !!

Han er ett eget individ og har krav på person vern som alle andre og må bli stor nok til og bestemme selv om han vil på nett eller ei , trist om jeg skulle lagt ut masse med bilder og info om han og han ikke hadde likt det , jeg skal jo beskytte han og gjøre det som er best for han , hvorfor legge ut bilder for og "vise" han frem , det er jo ikke noe som gagner han på noen som helst måte !! Man eier ikke barna sine , dem er kun til låns , synes det er trist når folk anser barna som en slags eiendom!!! Er ikke det att man skal bli helt fanatisk , men det handler jo om noe så enkelt som respekt for barnet og rett til personvern , man kan vel vente til barnet selv kan være med og bestemme !!

Synes ikke man kan si att : Jammen barnet kan jo bli knipset på stranden , BH , skole etc... Den er for tynn.., Det er noe man som foreldre ikke kan gjøre noe ved , da har man beskyttet men vært svært uheldig !!, Skal mye til att noen knipser barnet og bruker det til noe , dem har jo blogger hvor bilder av barn blir lagt ut under en lav sko så hvorfor gidde luske rundt i en barnehage?!!!!

Og Livet må man uansett leve som normalt , man går på svømming , aktiviteter , turer , reiser osv.., Selvsagt kan noen knipse da, men om jeg legger ut bilder og dem blir misbrukt eller att de viser seg senere att de og bli lagt ut bilder av er svært uheldig og får uante negative konsekvenser så er det jo min skyld , jeg har da satt barnet mitt i en totalt unødvendig og ubehagelig sitevasjon pga. att jeg "hadde" ett eksponeringsbehov?!!..,

Kanskje ødelegger jeg muligheter til en jobb.., Hallo er det og legge ut bilder virkelig verdt det ?!! Selvsagt ikke!! Det kan ikke jeg få meg til hvertfall , hvordan skulle jeg rettferdig gjort det !?! Og man vet jo heller ikke konsekvensene av overeksponering , er jo relativt nytt dette med blogg /mamma blogger og det er jo også litt sært og tjene penger på og blogge om barna sine !!

Men er opp til hver enkelt selvsagt hva man velger og gjøre, men om man legger ut bilder bør man være ytterst forsiktig og vannmerke bildene , og kun legge ut hverdagslige bilder , For ALT ligger der til evig tid , og om barnet senere blir forbanna og vil ha det fjernet så er det en umulighet !!

Jeg dømmer ingen , alle tar sine valg og må stå for dem., Ett kjempe vanskelig tema dette her egentlig.., Går jo på barns rettigheter , eller mangel på rettigheter, Vi voksne må spørres om lov mens barn kan bli lagt ut i hytt og pine.., ikke bra !!

Synes det er forfedelig urettferdig att de små som trenger det mest ikke har retts sikkerhet og heller ikke godt nok personvern , Og vi lever i Norge !!..., Angående personvern er barna på nåværende tidspunkt heelt prisgitt fornuftige foreldre, om foreldre legger ut naken bilder så kan dem jo også det , DET er IKKE greit !! Kanskje det på sikt kommer en lov som kan beskytte barn bedre , når "blogg generasjonen" vokser opp så vil man jo se medaljens bakside !!

Ble langt dette., Litt engasjert ;))

Skriv en ny kommentar

Oss i Ugleveien

Oss i Ugleveien

31, Skien

Velkommen hit til Ugleveien! Jeg heter Desirée og er rundet 30 år. Jeg er gift og har to nydelige barn født i 2007 og i 2010. Er utdannet allmennlærer og jobber som lærer i barneskolen. Jeg blogger for min egen del og da handler det stort sett om min egen hverdag. Ta gjerne kontakt:desiree_aad@hotmail.com

leser min blogg akkurat nå
Online Casinos bloglovin bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits