Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 måneder gammel baby er bleiefri!

Lille, tsjekkiske Talulla bruker ikke bleier, hun går på potte. Det har hun gjort siden hun var 3 uker gammel...(!) Talulla sier ifra med kroppsspråket sitt når hun må på potta. Foreldrene bestemte seg allerede før Talulla ble født å følge metoden til Christine Gross-Loh "The Diaper Free Baby".

GØY UTEN BLEIER: Det skal være gøy å gå på do. Man trenger ikke å gjøre det til noe vanskelig, mener pappa Bruno. FOTO: Lujza H. Olsen

Bildet er hentet fra Dagbladet.no. Trykk på bildet for å lese hele saken.

Norske barn slutter senere med bleier enn barn fra Amerika og europa for øvrig. En undersøkelse viser at kun en av fire norske treåringer har sluttet med bleie. Er det fordi de fleste norske barna begynner i barnehagen idét de runder året? Eller er det andre årsaker?

Når sluttet dine barn med bleie og hvordan gikk det?

4 kommentarer

Sirdalsrypa - Grete

02.mar.2011 kl.21:53

Begge mine sluttet med bleie den sommeren de hadde fyllt 2 år. Det gikk kjempefint. Begynte tidlig på våren med å øve på å sitte på dosete, jeg brukte altså ikke potte og når det ble varmt og godt ute lot jeg dem springe uten truse. Eneste gangene de brukte buksebleie var hvis vi skulle kjøre veldig langt og om natten de første ukene.

Mine gikk ikke i barnehage før de var 4 år, jeg tror ikke barnehagepersonalet har tid/tar seg tid til å la barna gå på toalettet når de må, derfor bruker de bleier for lenge.

jervveien16

03.mar.2011 kl.07:42

Jeg er litt der at det får ta den tiden det trenger... Føles helt merkelig ut for meg at små babyer skal gå uten bleier. Skjønner ikke helt poenget?

Albertine ble klar den sommeren hun var 2,5 år. Brukte samme trikset som Grete. Uten bleie og truse når hun var ute...Har vanskelig for å se for meg at minsten kommer til å slutte med bleie denne sommeren. Han fyller 2 år i april. Vi skal da gjøre et lite forsøk.

I barnehagen hos oss er de aktive med pottetrening når foreldrene gir signal om at tiden er inne. Der føler jeg meg trygg :D

Anniken

Oss i Ugleveien

03.mar.2011 kl.09:45

jervveien16:

Skjønte ikke helt poenget jeg heller. Tungvint å måtte dra med seg potta rundt overalt da!

Barnehagen vår er også veldig flinke til å følge opp pottetreningen. Der hadde Luan og de andre dokort en periode og det var stas.

Mari-Anne

03.mar.2011 kl.11:01

Tull og tøys sier jeg. For selv om babyen er bleiefri så kan hun jo ikke holde seg. Så om du står i kø i butikken og får "signalet", så må du dra frem potta der og da. Vi tenker litt på å få løpe fritt i sommer vi også, lillegutt blir 2 i mai. Men jeg har ingen store forhåpninger om at det skal gå. Tror det kommer når de er klare for det jeg også :)

Skriv en ny kommentar

Oss i Ugleveien

Oss i Ugleveien

31, Skien

Velkommen hit til Ugleveien! Jeg heter Desirée og er rundet 30 år. Jeg er gift og har to nydelige barn født i 2007 og i 2010. Er utdannet allmennlærer og jobber som lærer i barneskolen. Jeg blogger for min egen del og da handler det stort sett om min egen hverdag. Ta gjerne kontakt:desiree_aad@hotmail.com

leser min blogg akkurat nå
Online Casinos bloglovin bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits