Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FOR EI DAME!

Jeg har nettopp sett nok en episode av "Ingen grenser". Ekspedisjonen med alle disse flotte,sterke funskjonshemmede menneskene og Lars Monsen i troppen. Jeg blir bare rett og slett imponert og faktisk litt skamfull også... Skamfull fordi jeg klager altfor mye over egen hverdag. Hva er det JEG har å klage over?

Jeg som er ei frisk og rask dame? Jeg som er gift med en flott mann? Jeg som har to friske, perfekte og nydelige barn? Jeg som har familie og gode venner rundt meg? Jeg som har en fantastisk jobb og flotte kolleger? Så sitter jeg her i sofaen og ser på disse menneskene med hver sin historie. Da tenker jeg: Fy søren hvor flaksen jeg har vært frem til nå. Og takk og lov for at man ikke vet hva som venter bak neste sving. For man vet faktisk aldri. Man kan ha flaks og man kan ha skikkelig uflaks... Man bør sette mer pris på hver eneste stund man har, enten den tilbringes alene eller sammen med andre. Man bør være mer takknemlig. Vi bør bli flinkere til å fokusere på det positive og vende ryggen til det negative.

I dagens episode er det deltageren Kari med sykdommen cerebral parese som gjør sterkest inntrykk. For ei dame!

 

Hun går og går og går og man kan se hvor vondt hun har det. Men hun stopper ikke opp, hun klager ikke. Hun har mange fysiske hindringer. Kari åpner seg mer idag og hun forteller om sin vanskelige barndom med daglig mobbing. Tårene mine renner. Jeg får så vondt inni meg. Noe så urettferdig! Denne flotte, intelligente dama har vanskelig for å være glad i seg selv... Som hun selv sier:

- Mobbingen har tatt vekk mye av selvtilliten min. Det har vært med på å skape en Kari som jeg egentlig ikke vil være.

Jeg håper virkelig denne ekspedisjonen har gjort noe med selvtilliten din, Kari. Jeg håper du har fått nye, gode venner for livet. Jeg håper du har et nettverk rundt deg som vil hjelpe til med å skape en ny Kari, en Kari som DU ønsker å være.

49 kommentarer

jervveien16

15.jan.2012 kl.22:18

Jeg fikk ikke med meg kveldens episode, men jeg så forrige gang. Ja, man må virkelig ta av seg hatten for dissen menneskene. De er noe for seg selv. Og Kari med sitt pågangsmot er til stor beundring for oss som ikke engang vet at vi har det så bra... Jeg ble så satt ut forrige episode når hun sa hun helst ville ligge alene i teltet.. Først trodde jeg hun var litt sær helt til hun fikk forklart at det var rett og slett fordi hun var redd for å ikke ligge stille nok for romkameraten sin....og dessuten så var det kun om natten at kroppen hennes fikk hvile. Resten av døgnet var den i bevegelse konstant..

Anniken

15.jan.2012 kl.22:20

Ja, så det jeg og. Helt enig. sterkt!

Oss i Ugleveien

15.jan.2012 kl.22:33

jervveien16:

Ja,det husker jeg godt. Rørende.

lisemor

16.jan.2012 kl.01:25

Du, tårene triller hver gang jeg ser på den serien! Jeg blir så utrolig imponert!! JEG hadde ALDRI klart meg til Snøhetta, og jeg er stort sett frisk og rask i forhold! Nei, det er helt utrolig å se på! Håper Kari, Birgit, Kenneth og alle de andre har fått masse ut av turen!

MARITA GUNDERSEN

16.jan.2012 kl.13:25

Ingen grenser er et utrolig flott program. Det er virkelig en tankevekker å sitte å se på det når man ser funksjonshemmende mennesker klarer så mye også vet man selv hvor lett man klager bare man har litt vondt i ryggen, hodet eller beina :P

kamerasilje

16.jan.2012 kl.16:55

Ha en fin dag :-)

Magne D. Antonsen

16.jan.2012 kl.16:58

Bra blogg!

Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

Kikki

16.jan.2012 kl.17:24

Kari og de andre er råtøffe. Jeg har selv CP og kjenner meg mye igjen i det Kari sier. Jeg har også blitt en del mobbet fordi jeg er "annerledes". Serien er en god hjelp til å vise andre at man er ikke så annerledes selv om man har en funksjonshemning. =)

Willy Nyhagen

16.jan.2012 kl.17:27

Du er verdens flotteste og tøffeste dame, pen er du også !!!!!!!!!!!!

Ege Denne

16.jan.2012 kl.17:27

Flott program, som forhåpentligvis vil få mange mennesker til å kjenne litt etter og tenke :)

bamboneyeho.blogg.no

16.jan.2012 kl.17:36

enig med deg om innlegg. skal se på program..uff føler meg litt skamfull også..

Man burde være takknemlig hverdag, og jeg prøver, men enkelte ganga klager jeg mye, uff. Ha en koselig kveld:=)

Kari Halvorsen

16.jan.2012 kl.17:39

Programmet er en vekker for noen og enhver av oss. Igårsdagens sending var det viktig å heie på Kari. Snakk om å stå på og ikke gi seg. Kjempeflott. Heia Kari :-)

martine

16.jan.2012 kl.18:09

Stesøsteren min er en av deltakerne, Birgit. Jeg liker hvordan hver episode velger å fokusere på de forskjellige deltakerne. Første episode for oss i familien var tøff å se på, men man blir mektig imponert over alle deltakerne! En virkelig inspirasjons kilde til å slutte å sitte på rævva å klage!

Solveig Eriksen

16.jan.2012 kl.18:34

Kari er min favoritt, om man kan ha noen favoritter i et slikt program hvor alle bidrar og gjør sitt ytterste.

Kari sier så ufattelig mye som treffer en midt i hjerterota og som får tårene til å trille.

Ho er beintøff og jeg håper ho holder ut hele programmet.

rolf

16.jan.2012 kl.19:16

Disse deltakerne står det meget, meget stor respekt av, som trosser sitt handikapp, og står på.

Vi som ikke har noe plager, gidder ikke ta en spasertur, for jeg har litt ondt i en fot, arm etc, men disse som har plager som overgår en hver hinside, er GLAD for å kunne ta en tur ut i naturen. Håper alle kommer til snøhetta, og kan ha den opplevelsen levende i sine dager. Dette er folk som man tar av seg hatten for å heier frem, og hjelper ved å vise følelser for. Stå på folkens, dere har et stort mot, og dere skulle vært nominert til pris for vilje til å gjennomføre ting, man har satt seg som mål.

therese

16.jan.2012 kl.19:27

Jeg ønsker at hun får mange venner etter dette programmet. Hun er en hærlig person!!!!!

Kristina Arntsen <3

16.jan.2012 kl.20:18

Min favoritt også! Jeg å mamma så på ingen grenser i går, når Kari sa at hun var alene hele tiden og at folk ikke hadde tid å besøke henne, sa jeg til mamma at jeg bare ville gå å gi henne en stor klem :)

Sandra

16.jan.2012 kl.20:45

Flott innlegg! Har bare fått med meg en episode denne sesongen, men jeg har lagt merke til Kari. En herlig og sterk dame!

joba

16.jan.2012 kl.20:49

Kari du er en flott jente, ikke bry mye om hva folk sier. Ingen er perfect !

Birgitte

16.jan.2012 kl.20:52

Så enig, hun er utrolig sterk og bare helt skjønn!

Tone

16.jan.2012 kl.21:13

I går så jeg for første gang programmet. Må si jeg ble imponert, samtidig helt satt ut av Kari's historie om mobbing i barndommen. Det er til å gråte av! Men for en fantastisk flott dame Kari er! Jeg kan kjenne på vondtene mine jeg også, men jammen skal jeg tenke meg om flere ganger før jeg høylydt klager over hvor tungt og fælt ting til tider kan være. En virkelig tankevekker! Flotte deltagere alle sammen, det står stor respekt av alles prestasjoner!
Gikk i klasse med en tapper gutt med CP. Han prøvde så godt han kunne å gjøre de samme tingene som oss andre.

Ellen

16.jan.2012 kl.21:29

All ros til deltagernes prestasjoner. Å kunne gjennomføre en slik tur, uavhengig av om man har en fysisk eller psykisk belastning, er tøft i seg selv. Jeg vet om mange som nok ikke ville klart en slik tur! Det er tøft av deltagerne å stå frem med sine historier, men ikke minst veldig, veldig viktig for å sette lys på også andre som er i samme situasjon. I bunnen er vi alle like mennesker, med tanker og følelser, og det er trist å høre historier fra liv som Karis, at hun blir mobbet fordi hun er litt annerledes enn andre. Vis medfølelse for hverandre, uansett hvem vi er!

Line Andrea

16.jan.2012 kl.21:48

Ja det er en fantastisk serie, med utrolig flotte mennesker. Ser den hver søndag, og blir utrolig imponert over deltakerne vi har mye å lære av dem.

Kari Elise

16.jan.2012 kl.22:14

Kari er ei flott jente med humor og ståpå vilje ja,,,Hun er rå,,,Alle de som deltar er noe flotte representanter for oss med funksjonshemninger det være seg synllige eller skjulte,,,

Onkel Skrue

16.jan.2012 kl.22:20

Kari skal vite at ho er ei meget flott dame! Har lagt spesielt merke til hennes lune smil.

Burde kanskje ikke skrive det, men jeg har faktisk blitt litt mer enn betatt av henne!

Har nok mine "plager" selv også - men jeg er virkelig IMPONERT over disse deltagerne som drar gjennom skog og kratt som om de aldri skulle gjort noe annet.

Kort og godt IMPONERENDE og burde vært belønnet med MEDALJER fra høyeste hold!

Lykke til videre alle sammen! :-)

Onkel Skrue

16.jan.2012 kl.22:22

Kommentaren var fra meg!

Torill

16.jan.2012 kl.22:38

Hei.

Vet du jeg tror ikke man måle lykke i funksjonsevne og mestring i lykke. Ikke skam deg! Jeg er kanskje en av dem som har gjort noen ikke trodde var mulig, men jeg er ikke flinkere for det. Bortsett fra det er prestasjonen til disse menneskene fantastisk, bare synd at paralypics ikk får samme oppmerksomheten. Fint innlegg :-)

16.jan.2012 kl.23:43

Så enig og flott skrevet.

stine nilsen

17.jan.2012 kl.05:50

At det går an! Utrolig! Du er hert fantastisk!! Stå på Kari!! Det ER mulig!!!!!

Kristine

17.jan.2012 kl.06:39

Hei!

Ser det er en utrolig prestasjon, men er jo tungvint å dra handicappede ut i skogen når det er de andre deltagerne som må dytte rullestolen. Hadde vel vært mer praktisk med noe annet. Videre synes jeg det skal legges under tvilt å lage underholdning av handicappede.

Øivind

17.jan.2012 kl.06:52

Et utrolig flott program, som gir en mange tanker om livet.

Kari har hatt et tøft liv, men jammen er hun ei utrolig tøff dame også !

Håper du får et mye bedre og sosialt liv etter dette Kari ! Da du fortalte om at du hadde blitt plaget med mobbing, og lite besøk, fikk jeg på en måte dårlig samvittighet, på vegne av andre, og tårene trengte på i øyekroken . . . Stå på ! Håper du og alle de andre når målet deres, og ikke får noen skader og plager i ettertid. For en flott gjeng !! Kan nesten ikke vente til neste program !

Ida

17.jan.2012 kl.07:17

CP er ikke en sykdom, men en (hjerne)skade! Jeg har CP selv (om enn i mye mildere grad), i tillegg til andre diagnoser, så jeg vet hva jeg snakker om. Cerebral Parese kan ha mange ulike årsaker, og virke på forskjellige måter, MEN det er ikke hverken et virus eller en bakterie, og kan derfor ikke kalles en sykdom!

Svani

17.jan.2012 kl.09:52

Alle de deltakerne som fortalte oss sin historie om sykdom/skade og mobbing, og programmets følelsesladde snutter fikk meg til å grine. Jeg har ikke ord, men STOR RESPEKT OG SYMPATI for hele gjengen! Unner dem alt godt fremover! :)

17.jan.2012 kl.10:59

Helt enig med det som er skrevet i inn ligget. Hun er helt herlig den dama, men det står en sterk respekt av det alle gjør på denne turen. Der har vi noe å lære av, ikke klage bare vi har fått en flis i fingeren. Dette er noe alle mennesker skulle ha sett. KJEMPE RESPEKT for disse som er med her.

Unni Fjellhaug

17.jan.2012 kl.11:18

Hei.

Ja jeg har sittet og fulgt med på alle episodene jeg også, det er helt fantastisk det Kari gjennomfører og klarer. Hun inspirerer veldig. Håper hun når helt frem ;o) Da hun fortalte om sin barndom, kom det flere tårer her også. Det er jo godt for henne at hun endelig har klart og stå frem, stå på Kari, du er helt utrolig.

Det er flott at du skriver om dette i bloggen din :o) håper mange leser den.

Mvh

Unni :o)

Tina

17.jan.2012 kl.11:36

Kunne ikke sagt det bedre selv! FOR ei dame :)

rune

17.jan.2012 kl.11:48

Jepp dette var ei dame me stor D satt å så epesoden med stor klomp i halsen vi har det godt vi som er funsjonsfriske

Cecilie

17.jan.2012 kl.12:19

Jeg skjønner hva du mener, jeg så litt av Kari på Ingen Grenser hvor hun fortalte om hennes fødsel og hvordan hun fikk CP - fordi hun var født med setefødsel, og hvis legen hadde sett forskjell på hode og bakdel, hadde det blitt keisersnitt i stedet.

Jeg så en liten bitterhet i uttrykket til Kari, fordi hun kunne faktisk vært uten CP i dag. Det minner meg på hvor flaks jeg hadde da jeg ble født. Hadde jeg blitt født uten keisersnitt, hadde jeg blitt født med setefødsel.

Kari er ei flott dame, selv om jeg ikke har sett alt av ingen grenser.

KAa

17.jan.2012 kl.12:26

Ønsker deg det beste i verden Kari, balasten du har fått med deg inn i livet er en tung bør og jeg håper du ikke lengre lar den tynge deg som den har gjort. Du fortjener så mye bedre, både du og andre som er i lignende situasjon. Mange varme klemmer fra meg.

Britt

17.jan.2012 kl.12:37

Jeg ble mektig imponert og ikke minst rørt over innsatsten til Kari da jeg så på TV søndag kveld ! Helt fantastisk til pågangsmot og vilje til å gjennomføre turen.

Glemmer selvfølgelig ikke resten av gjengen, men Kari..... du er en helt fantastisk dame !!! Håper de som mobbet deg da du var ung, nå kan se hvor flott og fantastisk du er o",)

17.jan.2012 kl.13:24

Her er det mye og lære,vis denne serien på skolene i norge i eks.timen samfunslære om dette er på skolene i dag . S.O.N.

Henrik

17.jan.2012 kl.13:48

Hun er helt fantastisk. Jeg blir sjelden rørt eller beveget, men denne dama ga meg klump i halsen og ståpels. Hun viser hele Norge at hun duger mer enn de fleste av oss og gir begrepet pågangsmot en ny mening. Jeg tar av meg hatten i ren ærbødighet og gleder meg til fortsettelsen.

Monica

17.jan.2012 kl.14:33

satt med tårer nedover kinnet å så dette jeg også. de er ufattelig tøffe!

Knut

17.jan.2012 kl.15:25

Etter å ha sett de tre episodene sammen med mine barn, blir jeg mere og mere imponert over deltagerne og Monsen.

Det er utrolig hva de får seg til å prestere sammen. Og hvilken hjelperglede!!!

Om det ikke fysisk støtte, så gis det mental støtte. Bare til å ta av seg hatten.

Ja jeg som voksen mann har hatt tårene i karmen flere ganger når enkelte har blitt presentert.

Så et svar til den som mente at dette ikke er noe å vise.

Du tar helt feil. Dette er oppreisning for deltagerne. De får vist at de kan prestere dersom de får muligheten.

Gleder meg til neste episode.

Og Kari, ja hun er ei flott dame sammen med alle de andre.

Stå på.

Klem til Kari fra meg.

Bernt Ole

17.jan.2012 kl.15:36

Satt i går å så programmet, og ser mange som virkelig utfordrer seg selv.

Det er bare fantastisk på en så god måte.

Kari derimot har imponert meg og ja jeg må vel si at jeg ble med i klubben som felte en tåre.

Kari du er bare fantastisk, jeg er virkelig imponert over det du klarer og ser at du er sårbar men samtidig veldig sterk.

Kjenner at det er vanskelig å sette de rette ordene på dette.

Håper du får mange gode og nye venner, men husk å ta vare på de du allerde har. :-)

Hadde jeg hatt en venn som deg ville jeg vært stolt.

17.jan.2012 kl.19:00

Er så virkelig enig i det du forteller! Hun er så sterk, og modig! Håper virkelig mange så på denne episoden ( til og med mobbere) fordi da ser de virkelig at Kari er sterkest. Altså den som blir mobbet, er alltid sterkest. Tårene trilla ned over kinnet mitt også. Hun sa hun var mye alene også. Men jeg tenker også at hvis du er mye med henne, så vill du jo til slutt ikke merke at hun har cerebral parece (?). det blir en vanesak til slutt.

vedis christine gjestemoen

18.jan.2012 kl.11:45

Veit, dama er jo helt RÅ! Sett noen episoder selv, og for noe knall bra mennesker med motet oppe til en hver tid! Stort og se på!:)

Salige Lavendel

18.jan.2012 kl.20:28

Det jeg har sett av denne serien viser noen fantastisk flotte mennesker, jeg tror faktisk deres alvorlige handicap gjør dem til bedre mennesker enn oss andre. De har en type motgang i livet som tvinger dem til å ikke tenke så overfladisk som mange andre gjør, og det gjør noe fint med dem. Jeg tar av meg hatten for dem!!! De fleste som blir mobbet i vårt samfunn er flotte mennesker, det sier litt om samfunnet. Selv er jeg mektig imponert over deltagernes pågangsmot - men også den fantastiske inkluderings-innstillingen de har. Hvis Kari leser her, sender jeg en klem og sier stå på videre!! =)

Skriv en ny kommentar

Oss i Ugleveien

Oss i Ugleveien

31, Skien

Velkommen hit til Ugleveien! Jeg heter Desirée og er rundet 30 år. Jeg er gift og har to nydelige barn født i 2007 og i 2010. Er utdannet allmennlærer og jobber som lærer i barneskolen. Jeg blogger for min egen del og da handler det stort sett om min egen hverdag. Ta gjerne kontakt:desiree_aad@hotmail.com

leser min blogg akkurat nå
Online Casinos bloglovin bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits