Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tidsklemma og den evig dårlige samvittigheten...

Tidsklemma. Jeg hadde hørt mye om den,men tenkte: Hvor ille kan det være,liksom? 100 % stilling som lærer i barneskolen og to barn under 6 år har derimot ført til at en STOR kamel måtte svelges. Tidsklemma er reell!        

Jeg er kontaktlærer på 2.trinn. Det er hektisk og ikke minst utfordrende. Disse barna er små og veldig ferske skoleelever som skal lære mye. De krever hele din tilstedeværelse 100 % hele arbeidsdagen. Det er en veldig givende jobb, ellers hadde jeg aldri orket. Men man blir sliten, fysisk og psykisk. Man bruker hodet så mye og det må omstilles hele tiden.

 Først er det f.eks. matematikk. Vi skal lære om tierplassen og enerplassen. Elevene er utrolig forskjellige. Noen kan store deler av gangetabellen,mens andre sliter med oppgaver som f.eks. 4+3. Alle skal tilfredstilles. Alle skal strekke seg litt til i sin læringskurve. Så har man de umotiverte barna,diagnose-barna og de barna som ikke har det så bra på hjemmebane...Alle skal bli sett og hørt.

Så kommer friminuttet. Alle skal få på seg ytterklærne. Det er ikke alltid like enkelt for alle. Så må man hjelpe til for deretter å løpe etter sin egen jakke. Tid for inspeksjon. Her skal man være årvåken og få med seg alt som skjer. Noen slåss, noen gråter, noen løper inn i skolebygget, noen surrer nede på doene, noen går alene...

 Så er det ny time. Denne gangen norsk. Vi lærer om sjangeren eventyr og lager vår egen lille trollbok. Husk å skrive hele setninger. Husk å begynne med stor bokstav, slutt med punktum og mellomrom mellom ordene. Også må vi skrive pent og tydelig. Vi krever mye av de små... Noen skriver lange eventyr uten problemer,mens andre husker ikke hvordan den store d-en ser ut. Alle skal tilfredsstilles.

 Elevene går på SFO eller hjem. Kontortid. Planen for neste uke må gjøres ferdig. Alt av materiell må kopieres og gjøres klart. Foreldre ringer,vi ringer foreldre, situasjoner skal skrives ned og dokumenteres, individuelle planer skal lages. Osv osv.

 Så er klokka slagen og man kjører rett i barnehagen for å hente to unger. De er slitne. Parkdressen er full av søle. Man lemper slitne barn og møkkete klær i bilen og kjører hjem. Hiver parkdressen i vaskemaskinen. Begynner på middagen. Spiser middag. Rundt vårt matbord er det sjeldent stille eller koselig. Ungene vil ikke spise så lenge mor serverer noe annet enn pannekaker eller pasta. Så da må vi mase litt, true litt, lirke og lure. Så må vi rydde vekk og vaske opp. Mamma, kan vi leke gjemsel? Egentlig er mamma helt kake,men stiller opp. Så er det badetid og søsknene krangler så fillene fyker. Kveldsmat. Pusse tenner. Lese bok på senga. Natta!

...Men bare for barna. For nå skal parkdressen henges til tørk og ny klesvask settes på. Kjøkkenet må ryddes og vaskes og alle lekene skal ryddes på plass. Så kan man endelig sette seg litt nedpå. Og da kommer tankene. Hvorfor kjeftet jeg så på størstemann idag? Hvorfor lekte jeg ikke mer med minstejenta? Idag har jeg bare hatt 3 1/2 time med barna mine... Dagene går i ett. Jeg er mer sammen med kolleger og andres barn enn mine egne. Dessuten har jeg liten overskudd til egne barn på ettermiddagene. Lunta er superkort.  Jeg vet at mine barn har det bra. De trives godt i barnehagen. De har det også bra her hjemme og vi gjør så godt vi kan. Men likevel...Jeg har dårlig samvittighet. Huff!

Jeg har vært hjemme noen dager pga omgangssyken her i huset.  Det er ikke bra å være hjemme med syke barn, for da har man all verdens av tid til å reflektere over egen hverdag...

 Har du noen tanker om tidsklemma? .

6 kommentarer

Tove

20.11.2012 kl.22:01

He..he... var det noen som sa at lærere hadde mye fri.....

Oss i Ugleveien

20.11.2012 kl.23:10

Tove: Da foreslår jeg bestandig at vi kan bytte yrke for en dag eller to. Da skal jeg si deg de blir litt spake...! ;)

malin

21.11.2012 kl.21:23

FIn blogg :)

Oss i Ugleveien

21.11.2012 kl.21:24

malin: Takk for det! :)

Gøril

30.11.2012 kl.22:19

Hurra D! Dette var utrolig godt beskrevet. Helt likt hjemme hos oss, og på jobb. Det er slitsomt, givende og tankevekkende!

Oss i Ugleveien

01.12.2012 kl.21:57

Gøril: Takk, Gøril! :) Godt å høre at det ikke bare er meg...

Skriv en ny kommentar

Oss i Ugleveien

Oss i Ugleveien

32, Skien

Velkommen hit til Ugleveien! Jeg heter Desirée og er rundet 30 år. Jeg er gift og har to nydelige barn født i 2007 og i 2010. Er utdannet allmennlærer og jobber som lærer i barneskolen. Jeg blogger for min egen del og da handler det stort sett om min egen hverdag. Ta gjerne kontakt:desiree_aad@hotmail.com

leser min blogg akkurat nå
Online Casinos bloglovin bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits