Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Snart har vi skolegutt i hus

I dag var Luan på innskriving på skolen. Det var veldig spennende! Vi fikk hilse på rektor og inspektør og snakke litt sammen. Han leverte også sin første lekse, nemlig en tegning. Etterpå storkoste han seg på SFO med formingsaktiviteter, mens mor og far var på foreldremøte.

Det er utrolig rart at min førstefødte har blitt så stor allerede. Hvor har den tida blitt av???

Han er veldig skoleklar og det er godt for oss foreldre å vite. De er ikke store skapninger når de begynner på skolen og det forventes mye av dem fra dag 1. Han liker å tegne, skrive og lese og det er jo viktig slik skolen i Norge er. Dette er jo aktiviteter som jenter oftere er mer begeistret for enn gutter. Det er jo dessverre sånn at jenter generelt er bedre lesere enn gutter, så vi har en jobb å gjøre, både som lærer, men også som forelder. Jeg elsker å lese og har vært veldig bevisst på dette fra dag 1 som mor. Vi har massevis av bøker hjemme og leser bok hver kveld før leggetid. I helgene leser vi ofte flere i løpet av dagen. Det har i alle fall fungert slik som jeg hadde tenkt, for begge mine barn er blitt veldig glad i bøker. :)

Jeg vet at han kommer til å klare seg bra faglig på skolen. Håper at det sosiale går like bra. Han kjenner ikke så mange, for han går i barnehage som ligger et stykke utenfor skolekretsen. Men jeg tror at han er en gutt som lett får seg venner. Håper i alle fall det...

Til dere som selv har skolebarn; Hvordan gikk skolestarten for ditt barn?

6 kommentarer

Sirdalsrypa - Grete

21.11.2012 kl.21:47

Blir noen spennende år framover dette her :) Nå er mi eldste på universitetet og ho yngste er russ så lenge siden de hadde første skoledag, men de koste seg fra dag 1 i alle fall :))

Oss i Ugleveien

21.11.2012 kl.23:14

Sirdalsrypa: Det er godt å høre. :)

monica73

27.11.2012 kl.13:07

Alltid like spennende med skolestarter,så kommer dagen da de skal på ungdomsskolen,og det er omtrent like spennende men på en annen måte,så videregående og spennende det også.Man møter veldig spennende år jo eldre ungene blir.Hver alder har sin sjarm og sine utfordringer;)

Husker det var ekstra spennende med 1 skolebarn,men som du sier,de er ofte veldig klare for skolen:)

Monica

Oss i Ugleveien

27.11.2012 kl.17:38

monica73: Ja, det vil jeg tro. :) Kan ikke akkurat si at jeg gleder meg til den ungdomstida der mamma og pappa er verdens teiteste og alle de utfordringer man møter på da...

monica73

27.11.2012 kl.22:25

Noen utfordringer blir det,men det hele handler om og ha en god tone med barna,og snakke med de og få de til og forstå,det kommer man langt med:)

Oss i Ugleveien

27.11.2012 kl.22:44

monica73: Ja,åpenhet og ærlighet er viktig.

Skriv en ny kommentar

Oss i Ugleveien

Oss i Ugleveien

32, Skien

Velkommen hit til Ugleveien! Jeg heter Desirée og er rundet 30 år. Jeg er gift og har to nydelige barn født i 2007 og i 2010. Er utdannet allmennlærer og jobber som lærer i barneskolen. Jeg blogger for min egen del og da handler det stort sett om min egen hverdag. Ta gjerne kontakt:desiree_aad@hotmail.com

leser min blogg akkurat nå
Online Casinos bloglovin bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits