Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HVEM ER DU?

Nå var det en stund siden sist, så jeg tenkte å gi litt lyd fra meg.

Jeg skal ærlig innrømme at etter en lang arbeidsdag, middag, kveldskos med barna, kveldsstell og legging, er jeg helt ferdig. Og da skal jo en klesvask ordnes, kjøkkenet ryddes,osv. Men etter alle disse huslige pliktene er jeg en STOR TV-slave. Og det er jo så masse bra på TV! Kan nevne "Hver gang vi møtes", "Halvbroren" (helt fantastisk, if I must say!), "Tore på sporet" og idag er det "Hvem tror du at du er". Det er ikke alltid hovedpersonen i "Hvem tror du at du er" er så innmari spennende i seg selv (no offence!), men de klarer å grave frem noen fantastiske historier likevel. Ta f.eks. hun Ingrid Lorentzen. FOR en historie om ekte kjærlighet og kampen for tilværelsen! WOW, sier jeg bare! Der var det vel tipp tipp oldemor som fikk barn med en mann som var gift på en annen kant, men hadde reist fra denne kona og barna. Det var ikke enkelt å få skilsmisse på den tida og gjett om han prøvde. Han t.o.m. gikk fra Røros til kongen i Stockholm med en søknad, men den ble avslått. Å få barn utenom ekteskap var også en greie. Han ble dømt for hor alle fire gangene han fikk barn. Til slutt måtte både han og henne sone ved Tukthuset og la barna være alene... Til tross i all denne motgangen fikk de hverandre til slutt og tippoldemor og oldemor klarte å gifte seg med en odelsgutt på flotte gårder. Fantastisk! I kveld er det Kari Simonsens tur.

Jeg har selv tenkt tanken mange ganger på hvor jeg kommer ifra. Hvor langt tilbake hadde jeg klart å finne mine røtter? Ganske spennende i grunn. Min mamma er fra Skien, hvor jeg også bor, men sier selv at hun vet veldig lite. Pappa vet mer om sin slekt som kommer fra Kolvereid, Ytre Namdal, Nord Trøndelag. Hvor skulle man begynt?

Vet du hvem du er?

- Desirée.

2 kommentarer

Gøril

06.02.2013 kl.13:22

Slektsforskning høres sært ut, Desirée, men det er utrolig morsomt! Jeg har funnet røttene mine til ganske langt bak i tid. Ca sent 1400-tall på en gren! Og jeg har røtter i både Norge, Sverige, Danmark, Finland, Nederland og Tyskland! Utrolig moro, særlig når noen har herlige historier festet til navnet sitt også!

Oss i Ugleveien

07.02.2013 kl.17:18

Gøril: Å,så moro! :) Har lyst til å finne ut litt jeg også.

Skriv en ny kommentar

Oss i Ugleveien

Oss i Ugleveien

32, Skien

Velkommen hit til Ugleveien! Jeg heter Desirée og er rundet 30 år. Jeg er gift og har to nydelige barn født i 2007 og i 2010. Er utdannet allmennlærer og jobber som lærer i barneskolen. Jeg blogger for min egen del og da handler det stort sett om min egen hverdag. Ta gjerne kontakt:desiree_aad@hotmail.com

leser min blogg akkurat nå
Online Casinos bloglovin bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits